Д-р Султанка Петрова: 55% от мъжете над 35 години не искат деца

55% от мъжете над 35 години в ЕС не искат да създават семейство и деца, показва европейско проучване. Това заяви пред “Бинар” д-р Султанка Петрова, председател на Националната женска организация на ВМРО.

При жените пък се наблюдава отлагане на раждането на първото дете. Ако преди години това се е случвало около 25-годишна възраст, сега тя е скочила на 30.

Д-р Петрова обясни, че нещата в България не са по-различни от европейския контекст, като тежката икономическа и социална криза задълбочават демографските проблеми.

Част от решението според нея е държавата по примера на много развити европейски страни да създаде министерство за майката, детето, семейството и възрастните хора. Според нея е необходим и закон, който да регламентира семейната политика, какъвто в момента липсва.

Марта Гомез - испанката, която избра България

Скитничеството в модерната култура - поглед към One Design Week

Facebook коментари

Бинар коментари (1) :

  1. Много ясно ,че няма да искат. По- добре ли е инфантилно човечество да продължава да ражда деца. Нека първо се осъзнаем какво е животът и като хора да станем по-зрели и тогава да правим поколения. Защото нерешените проблемо на родителите, се прехвърлят върху децата.за това сме на този хал, безгранична инфантилонст при всички поколения.