Facebook YouTube Vbox7 Twitter Mixcloud

Наталия Кобилкина: „Моралът е за нещастни хора“

Николина Филипова
Преди 3 години

Не е лесно да се пише за 30-годишната красавица от Ростов на Дон, сексолог и семеен терапевт Наталия Кобилкина. В България всички я познават и всеки има категорично мнение за нея.

Сещам се за всички интервюиращи, които с наслада и намеци ù задават скандални въпроси един след друг, а тя им отговаря усмихната и търпелива като истински терапевт. Страх ме е да не ме помисли за една от тях.

Първото ми впечатление беше за добронамереност. Веднага отговори на поканата ми за разговор, при все че от вълнение ù писах от личната си поща. Джимейлът без визитка поставяше под съмнение основанията да ме вмести между създаването на представителство в Лондон и пътуването до Корфу, преводите на нейни книги, дискове и семинари на английски, лекциите по училища, писането на следваща книга, поддържането на сайт и социални профили, създаването на академия за тренери, воденето на курсове за Принцеси, Щастие и Изобилие в различни градове у нас и по света.

Ден по-рано Наталия изпрати уточняващо съобщение, а в уречения час се гмурна в заведението като Богиня след урока си по английски, извади гримове и започна бързо и умело да се гримира, въпреки че за среща в средата на седмицата изглеждаше за-ше-ме-тяващо. Второто ми впечатление беше отговорност към събитията и събеседника.

Поръча си ментова лимонада, а аз зададох непланиран въпрос.

Kobilkina_Nikolina_7

Как успяваш да си толкова позитивна? Стотици хиляди хора следят изявите ти, изказванията ти, някои сякаш с едничката цел да те коментират негативно.

Пазя си вибрацията. Аз съм избрала да бъда щастлива. Не обръщам внимание на лошото.

От малка харесвам темата за взаимоотношенията. Цялата ми библиотека беше как да съблазниш мъж, какво искат мъжете, какво искат жените… А второто ми образование – семейна терапия и сексология, ми беше като хоби. Приятелките ми до една идваха при мен за съвет.

В началото беше като шега – в големи приятелски компании започнех ли да говоря, всички млъкваха и слушаха само мен и така цяла вечер. Като лекция. А после ми казваха – ти си родена за това. Но аз си мислех – глупости, как ще изкарвам от това пари.

Един ден реших да пробвам. Като на игра обявихме тренинг, написахме програма. И изведнъж – има група! Аз си казах – леле, какво ще правим сега с тези хора?! Но всичко мина вълнуващо и естествено. И така от игра някак незабележимо това стана работа, но не точно.

За Наталия това е начин на живот и казва, че няма ни един работен ден. Става сутрин в 8 ч. и се прибира след 10-11 ч. вечерта и така всеки ден – тренинги, пътувания.

Внимателно я разпитвам за лекциите по сексуално познание, които изнася безплатно в някои училища.

Разказвам на децата от 8 до 12 клас за видовете секс, как да се предпазват, кога трябва да го правят, отговарям на списъци с въпроси. Мислех, че им правя подарък, а всъщност те ми направиха подарък. След първата лекция ми се ревеше от смесени чувства. Защото дечицата не знаят елементарни неща за сексуалното поведение, много са неориентирани и не само, че не знаят, но и не знаят как да попитат, притесняват се. Един от въпросите, който ми задаваха момченцата, беше размерът има ли значение. Супер тъпо е да оценяваш как правиш секс, това е проблем на съвременното общество заради някакви натрапени критерии. Децата копират отношението си към секса от своите родители.

Като всеки родител, който се надява децата му да почнат да правят секс след смъртта му или поне – не преди да са се изнесли от къщи, следващото, което чувам от Наталия, ми харесва извънредно много.

До 18-годишна възраст е рано за секс и добре е да го правиш, когато вече имаш акъл. Аз съм категорично против секса след алкохол – тогава дори тялото е несензитивно. Преди години съществуваше хубавата традиция един партньор за цял живот.

Издишам. Трето впечатление – вече не съм против часовете по сексология в училище.

Изчезва ли страстта, след като банята стане обща?

В първата ми работа работех с доста по-възрастни от мен. В обичайните за всеки офис раздумки главната колежка обичаше да казва, че не може една манджа да я ядеш 15 години.

Не, това не е истина. Важно е двама души да се развиват заедно, да ходят на интересни места, да разговарят, да искат да го правят. Но също така има хора, които са полигамни и други, които са моногамни. Да се опитваш да живееш спрямо другите е насилие над себе си. Можеш да си щастлив и в полигамията. Можеш да обичаш по много различни начини.

Моралът е за нещастни хора, които нямат акъл. В арабския свят, например, не е правилно да имаш само една жена. Ако има само една жена, мъжът върви срещу Аллах. А другите жени какво да правят, пита моралът там и го смята за грешник. Къде е тогава истинският морал?

Самата Наталия е щастливо омъжена от години.

Според Ошо, бракът те прави роб и те ограничава. Ако си идиот, ти се жениш. А ако си истински духовно просветен човек, ти няма да се ожениш, а ще имаш много и различни партньори, защото всеки човек е душа. Затова казвам, че моралът е измишльотина на ума. Тъпо е да живееш според онова, което друг човек е измислил. Трябва да си верен на себе си. Мерлин Монро е секс идол, защото си позволяваше да бъде себе си. Тя все едно казваше – обичам си Кенеди, не ми пука, че е женен и ще му пея песни пред цяла Америка. Винаги имаш избор – да бъдеш прав и морален или да бъдеш щастлив.

Kobilkina_Nikolina_8

Какво загубихме жените в битката за еманципация?

Мисля за всичките си объркани приятелки, обичливи и красиви, които все не намират точния човек, точната работа, точната среда.

Не разбирам защо жените го искат. Най-голямата глупост, която една жена може да направи, е да се еманципира. Това е супер тъпо. Ако ти искаш да бъдеш щастлива, защо трябва да бъдеш мъж!?! Защо искаш да бъдеш равна с него в парите или в кариерата или в други неща?!“

Наталия искрено недоумява. Тя смята, че когато правим нещата, които харесваме и следваме душата си, парите идват сами. Тогава ние работим не за пари, а парите започват сами да идват заради онова, в което наистина сме добри.

Разказва ми за нейна приятелка, която пише добре. Наталия ù предложила да се захване сериозно с писане. Приятелката написала книга и тогава се появили хора, които сами поискали да издадат книгата. Друга приятелка на Наталия пък ù помага за косата ù и прави хубави прически. Кобилкина я попитала защо не се занимава професионално с това – искала да ù даде дори пари, за да започне.

Когато човек прави нещо хубаво – независимо дали е сладкиш или масаж, на нас ни идва отвътре да му дадем, и то да му дадем с удоволствие и кеф. Когато си в своето призвание, тогава всичко идва от само себе си. Да бъдеш еманципирана и да покажеш колко си по-голяма от другите не може да бъде цел. Целта е да правиш това, за което си родена и да бъдеш щастлива.

По-интересно е обаче, че когато жената е в своето признание – тя е в своята вибрация, хармония – и тогава идва любовта, смята Наталия. Същото се отнася и за мъжете.

Как се познава точната любов?

Чувствам се като ученичка с лексикон под мишница, но не мога да се спра.

Един от критериите за истинска любов е когато избираш човек, който те развива. Ако те дърпа надолу – махни се оттам. Второ, с този човек се чувстваш красива, независимо дали си гримирана, негримирана – ти светиш. Ако човекът не е твоят – ти е тъмно, смаляваш се. Или сам избираш да се смалиш, за да не го нараняваш. Когато се смаляваш заради него, накрая го намразваш, защото губиш себе си заради него. И трето, чувстваш копнеж за общо бъдеще – семейство, деца от него и това ти изглежда радостно, щастливо.

Крайно време е да я оставя да опита ментовата си лимонада – ледът се е разтопил, а по телефона ù звъни за консултация известна поп-фолк певица (името ù започва с Е).

Но преди това я моля за 3 бързи стъпки как българките да бъдем щастливи. Признавам, единият съвет направо ме втрещи – лоша работа.

Чуйте 3-те препоръки на Наталия как да си щастлива жена – във видеото.

Благодарим ти, Наталия!

А аз си заплювам следващия курс за Принцеси.

За разнообразието на бирата и домашното пивоварство у нас

Боян Николов – покорителят на три морета

Facebook коментари

Бинар коментари (21) :

 1. Заглавието е мега тъпо, но статията е хубава и забавна. Айдеееее, хейтъри, ходете на Марс!

 2. Статията е абсурдна и безсмислена в собственото си дефинирано заглавие, предвид факта, че е представено от лице на женския пол.
  Съвсем нормално е при отсъствието на морал при жените, да точно така(жената няма морал), да отрича моралът като средство и необходимост. Доста често неморалната жена си избира морален и добродетелен мъж за да компенсира липсата на своя собствен и да си препише заслугите.
  От друга страна семинарите й от типа „ще Ви науча как да бъдете щастливи“ или „да си хванете свестен мъж“ срещу 300лв е повече от абсурдно и да не кажа малоумно, залагайки на вечно и по рождение отчаяния тъжен и комплексиран българин, който отказвайки да поеме отговорност за несполуките в живота си търси причина и оправдание във всичко друго, но не и в себе си. Няма как да избереш да бъдеш щастлив поради простата причина, че щастието не е въпрос на избор. Това не е сергия, където да си избираш по вкус, какво искаш и какво не. Подобни абсурди са и фактор доказващ липсата на ерудиция и елементарна грамотност, която се гради в най-ранна детска възраст до 7 години. Щастието не е материален продукт, за да го избираш. То не е тук и сега. За него се изисвка цял един жиовт и не е достатъчен. Медитация и освобождаване на духа, съзнанието и нормите от изтъркани лозунги и предразсъдъци, с които борави въпросната Наталия, която по всичко си личи, че е стабилно подплатена и корумпирана.
  Животът е единственото място, където съществува всичко друго, но не и щастието, защото то се свежда до духовното, а духовното е материя от съвсем друго несетивно ествество. От друга страна е най-добре просто всеки един човек да се осъзнае и примири с факта, че единственот она което ще се научи и наслади на максимум в живота си ще е само болка и страдание, защото те контролират тялото и материята, а е смехотворно да си говорим за високо извисени хора и общество предвид консуматорския всеобщ нрав и пристрастяването към нисши форми на стандарт и начин на живот.

 3. Здарова у меня запара искал на відео.укр ненашол

  Какой народ из славянских вам нравится больше всех (личное общение или впечатление от знаний)? И чем )))

 4. Злоба, злоба и злоба..то ако не е .образование, ще е друго.. проституция напрмирер. Жената ви говори за щастие бе женички .. как да постигнете фирми на щастие….дали от едната дупка в другата и т н. или прочее..То бива бива ама….като не искате.. не четете ин есе изказвайте

 5. Просто нелеп ПР

 6. До последния коментатор. Братко, де да имахме малко мъжество нещата с нас нямаше да са така и нямаше някакви човеко-“богове“ източни и западни „евреи“ да ни внедряват такива промивалки на мозъци. Но уви. Тези философии, осъзнавам, са унищожили цели народи и са ги превърнали в маси от човеко-роботи. Те така тънко си играят с душата на човека. Но къде и произхода на всичко това? Колкото повече търся отговора, толкова повече виждам че това не е от някакви си вчераионяден-хилядолетия ами от както човек човекува. И това ако не ме накара да се поддам и да стана същия не знам кое. Но отново сядам и се питам: Да но, тогава това някоя външна сила го е натрапила на нас хората за собствената й облага. И това ми дава пак сила да не се поддам само и само да не допринеса за облагата на този който спуснал над нас тази съдба. Това означава че всички веднага трябва да си теглим куршума дето се вика. И не знам как ще я караме, знаейки всичко това.

 7. Боговете сигурно са полудели. Но какво да правим? Нали са богове. Ще правим каквото те правят.

 8. Кин, ти не си ли същата тая разгонена простакеса Наталка, която направо си казва,че единствено парите са причина да дрънка врели-некипели глупости, гарнирани с вулгаризми – за по-забавно? Проблемът е ,че разни шибаняци дават поле за изява на тая магистралка, защото мислещ човек превключва канала щом я види-Лошото е,че се дава трибуна на такива нереализирани джофри и ни съсипва децата с глупостите си! На нея моралът не и е познат, за това не е за хората. Такъв парцал под прикритието на свободолюбие ще развали не само деца,но и много семейства.За това – вън, чакс по-скоро в Ростов, ако и от там не е изгонена)!!!!

 9. Много си зле,щом в тези врели-некипели откриваш истини, че чак и полезни! В тези брътвежи, гарнирани с отвратително-назидателен тон, като че говори на примати, няма нищо истинско, както би трабвало да се говори за интимността между двама. Ако нивото ти е толкова ниско – проблемът си е твой – образовай се, но не хвали посредствена самоука „сексоложка“, която може да си е изкарвала хляба с практика, но с познания и интелект -никога!

 10. Да учиш други на нещо, което ти е абсолютно непознато – е това е истинкият печалбар! Колко време дрънка вулгарните си глупости и накрая – пълен провал в личния си семеен живот!?!От тази по-голяма излагация – здраве му кажи! С кой акъл продължава тая тьотка да се вре навсякъде и да разправя за „великия“ си развод, от който никой не се интересува? Нали щеше да ходи в Лондон – кво стана? Там явно няма и толкова внимяние да й обърнат! Жалка смешница…

 11. ЗО Г.КРАСАВИЦА ?! АВТОРКАТА МНОГО СЕ Е ПРЕСТАРАЛА,ГОРКАТА,ЗАЩО ЛИ ?! Е,ВСЕ ЩЕ ИЗКРЪНКА ЕДИН БЕЗПЛАТЕН КУРС ПО СВИРКИ ! ДА НАРИЧАШ ТАЯ ПОВЕЧЕ ОТ ОБИКНОВЕНО ИЗГЛЕЖДАЩА ЖЕНИЦА-КРАСАВИЦА СИ Е ГОЛЯМ ДУШЕВЕН НАПЪН ! А ДА КОМЕНТИРАШ КАЧЕСТВАТА И – НЕ СИ СТРУВА!

 12. Много от коментиращите, ако не всички, решават, че щом не може да говори напълно български, значи не струва какво казва. А дори да сте чули, го изкривявате после.
  Не може ли да се абстрахирате от някои нейни качества, които може би не ви допадат, и да чуете посланието?
  Според мен има много истина в това, което говори. И не казва „не мислете, чувствайте“ в смисъла на ‘бъдете глупави’. Казва го преекспонирано, защото жените сме склонни да залитаме в ума си и загубваме връзка понякога с чувствата.
  Ако не го приемете толкова буквално, може и да ви помогнат тия насоки.
  Колкото до това, че си противоречала – никъде не е казала, че жената не бива нищо да постига, а че няма защо върло да се конкурира с мъжа. Това че тя прави толкова неща в един ден е нещо, което я прави щастлива. Всеки си има своето.
  Поне аз намирам хубави неща в това, което казва, и дори да има други пропуски, мога да си ги пропусна и аз през ушето и да не ми правят впечатление :)))) Поздрави!

 13. „В арабския свят, например, не е правилно да имаш само една жена. Ако има само една жена, мъжът върви срещу Аллах“? Napalno pogreshno tvardenie. Mnogojenstvoto e vse po-ryadko yavlenie v tezi darjavi, osobeno novoto pokolenie arabski maje go othvarlyat kategorichno!

 14. На тази мила „сексоложка“ й пожелавам мъжът й да я зареже заради някоя друга такава, също „следваща мечтите си и отстояваща себе си“, за да се замисли по-внимателно по въпроса дали моралът наистина е само за глупаците… ;)
  А на въпросът й „защо една жена би искала да е равна на мъжа в кариерата или в парите“, отговорът е много прост: за да не бъде зависима от мъжа си и да си живее живота както си иска.
  А не за всичко да се съобразява с него и да не може да мръдне на 100 метра от дома си без негово разрешение. :)

 15. НАТАЛИЯ КОБИЛКИНА Е АБСОЛЮТНА ИЗМАМНИЦА! НЕ Е НИКАКЪВ СЕКСОЛОГ, ЗАВЪРШИЛА Е ПРАВО И БИЗНЕС УПРАВЛЕНИЕ В РУСКИ ЧАСТЕН ИНСТИТУТ ОСНОВАН 1991 Г. НАЙ- СМЕШНОТО Е, ЧЕ В ЕДНО ОТ ИНТЕРВЮТАТА СИ КАЗВА, ЧЕ РАБОТИ ПО СЕПЦИАЛНОСТТА СИ )КОЯТО НЕ Е ЗАВЪРШИЛА) БИЛЗО ОТ 16 ГОДИНИ. СЕГА е на 30, ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКАТА САМИ! КОГАТО НЕ й ИЗНАСЯТ КОМЕНТАРИ ВЪВ ФЕЙСБУК СВЪРЗАНИ С НЕЙНАТА ЛИПСА НА КАВЛИФИКАЦИЯ, ТЯ БЛОКИРА ХОРАТА И ИМ ТРИЕ КОМЕНТАРИТЕ!ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ СТЕ НАТАЛИЯ, САМО ВЗИМАТЕ ПАРИТЕ НА НЕЩАСНИТЕ ХОРИЦА, КОИТО СЛЯПО ВИ СЛЕДВАТ! НО СКОРО БАЛОНЪТ ЩЕ СЕ ПРЪСНЕ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ИЗКУСТВЕНА ВЪЗДУШНА „ТЕЖЕСТ“! ИСИТНАТА НЕ ВИ Е ПО ВКУСА, МАЙ? НАЛИ? ХАХА

 16. „Не мислете, чувствайте“! Моралът не е за нещаснтие хора, уважаема Кобилкина, а е необходим, за да може да живеем в разбиратеслтво и любов помежду си. Да кажеш, че моралът е за нещастни хора, трябва да си изключитлно неука и загубена по своята същност и душевност, личност. „Ню Ейдж“ е новата епоха,една съвременна секта, която цели да ни откъсне от християнския морал и възпитание да разбие всички традиции, като ти казва че това е нормално и няма нищо лошо. Вие Натлия сте една от членовете на тази съвременна секта. Много сте жалка вие и вашите последователи. Добре, че имаи разумни хора и навреме разбират колко е погрешно учението ви и колко глупости умеете да дрънкате, и то в рамките на 3 минути.

 17. Пичове дет се изказвате, ми да знаете аз израснах в нормално семейство. Да мама е хвърляла чинии по тате, той я е шамарил. Но никога пред нас децата им. А все пак тате е художник, мама също е личност, не само човек като повечето от вас. Но пък и тате и мама да са кръшкали и правили други неща никои не го разбра.Ние знаехме едно семейство сме и се обичаме, външните са за кратко. Тях може и да харесваме, но може и да им теглим сиктира.

 18. Начи тази женица е омъжена и същевременно казва „Бракът те прави идиот и те ограничава, ако си слаб ти се жениш“… Толкова явно да си противоречи, как не го забелязва?

 19. Просто не разбирам – колко трябва да си нещастен, с ниско самочувствие, майка ти да не ти е обръщала внимание, а баща ти да те е биел и още, и още – за да ти мине изобщо през главата да слушаш „умните съвети“ на тази жена??? Целият и досегашен живот и опит е в пълно противоречие на това, което тя продава, цитирам: „Става сутрин в 8 ч. и се прибира след 10-11 ч. вечерта и така всеки ден – тренинги, пътувания;създаването на представителство в Лондон и пътуването до Корфу, преводите на нейни книги, дискове и семинари на английски, лекциите по училища, писането на следваща книга, поддържането на сайт и социални профили, създаването на академия за тренери, воденето на курсове за Принцеси, Щастие и Изобилие в различни градове у нас и по света; Защо искаш да бъдеш равна с него в парите или в кариерата или в други неща – А после ми казваха – ти си родена за това. Но аз си мислех – глупости, как ще изкарвам от това пари“. Това ако не са желания на еманципирана жена, не знам какво е!!! А, и няма да и навреди да взема курсове по български език, не по английски, че болката да я слуша човек как опростачава езика ни, е почти толкова голяма, когато се опитва да опорочва мисленето ни!!!

 20. Що за първосигнално добиче може да изходи репликата, че „моралът е за нещастни хора“?
  Моралът, Кобилкина, е за всички хора. Живите организми без морал са просто животни. И моралът далеч не се изчерпва с това с колко други животни ще се съешаваш – то си е твоя работа, онождай се на воля. Моралът е, също така, отговорността да поемеш последствията от съешаването си – от евентуалната поява на поколение и грижите за него.

 21. И аз съм за купуването на женски робини и против еманципацията. Даже и за легализация на проституцията. Няма само Слави да те пляска. И ние ще намажем. 500 -1000… Kаму как.