Ноември, 2014: социализмът победи, другари!

matr

В далечния 10 ноември 1989 г. беше свален управлявалият 33 години България комунистически диктатор Тодор Живков. Ден по-рано падна Берлинската стена, разделяща източния социaлистическия лагер в Европа от западния и световен капиталистически свят.

СоциализЪмът рухна. Или поне така си мислехме.

Четвърт век по-късно… живеем в страната на победилия социализъм!

Онова, което ни обещаваха някога, че ще се случи в далечното светло бъдеще, днес вече е факт. Е, не точно както го обещаваха, но… Съдете сами.

1. И най-бедните могат да си позволят да се возят в „Мерцедес” – само срещу левче. (Толкова струва билетче за градския транспорт, а автобусите му са предимно „Мерцедес”.)

2. Всички магазини са корекоми. (За съжаление, и цените са като в „Кореком” някога.)

3. За Коледа има банани за всички. (И не само банани – и портокали, и всичко. И не само за Коледа, а 365 дни в годината.)

4. Всички карат западни автомобили. (На цени 2-3 пъти по-евтини от някогашната „Лада”, ако не държиш да са нови.)

5. Социализмът вече произвежда ВСИЧ-КО – от най-дребните джунджурии до най-луксозните и търсени стоки. (В Китай.)

6. В Ловеч отново сглобяват соц-автомобили. (Китайски.)

7. България пак е член на най-прогресивния политически и икономически съюз в света. (Вече не се нарича СССР и СИВ, а ЕС, но е все същото…)

8. Пълна и окончателна победа на световната революция: България като част от ЕС най-после е отново на 3 морета и по-заможните българи ходят на почивка или за уикенда в Гърция. (Всъщност моретата на ЕС са по-скоро 33, има даже и два океана.)

9. Според официалната пропаганда и политиците ни (които лъжат точно както преди) тук е толкова добре, че руснаци и англичани се избиват да купуват недвижими имоти и се заселват в България. (В България и преди беше по-добре от СССР/Русия, а за Англия, Маргарет Тачър и загниващия капитализъм… е, предупреждавахме ви).

10. За българите обаче животът е все толкова беден, мизерен и безперспективен, че те продължават да емигрират на Запад. И повечето никога не се връщат. (Също като преди.)

11. Поради нефелността на отрочетата на Тодор Живkов и фамилията му днес пръв партиен и държавен ръководител е бодигардът му. Продължава да ни управлява Политбюро на ЦК на БКП, което обаче се е разделило на няколко партии. Зад кулисите все така дърпа конците Държавна сигурност.

12. И накрая, ултимативното доказателство, че още/вече/пак живеем в социализЪма – Лили Иванова и Веселин Маринов продължават да пеят!

Добре дошли в прекрасния нов свят на победилия реален социализъм – макар и през 2014-а, а не през 1984-а! Както казахме, каквото ни обещаха – се случи, макар и малко не както очаквахме.

Оказа се, че „социализмът като строй е едно недоносче, другари”, както публично призна другарят Тодор Живков още преди 10 ноември 1989-а. И до социaлизма се стига не по стъпките на Маркс и Енгелс и не чрез диктатура на пролетариата, а чрез пазарно стопанство и демокрация. Всъщност Капитализмът ражда социализъм.

Утопия или антиутопия е това – изберете сами.

А ние защо бием негрите?

Евровизия убива всичко детско в мен

Facebook коментари

Бинар коментари (2) :

  1. Ще ти я „(НОБЕЛОВАТА награда)“ дадем на тебе,гений(ОЛИГОФРЕН)!Двете неща не са съвместими -капитализъм+социализъм и гениалност+олигофрения.Не се обиждай,МИСЛИ!

  2. „Всъщност Капитализмът ражда социализъм.“

    Тази гениална глупост е достойна за Нобелова награда! :-)