Пенсионирано куче-водач търси дом (осиновен)

06/02/2015

Това е Хънтър. Той е лабрадор-ретривър и е на 8 години. Пенсионирано по болест куче-водач на слепи хора. До август миналата година той работи и служи на стопанина си.

Сега Хънтър отново е във фондацията “Очи на четири лапи”, където е обучен. Причината е, че се разболява от хипотиреодизъм – намалена функция на щитовидната жлеза. Това понижава енергичността му и предизвиква кожна алергия.

Недостигът на хормони се компенсира чрез ежедневно външно приемане, а кожната алергия се тушира с кортизонови инжекции. Лечението му не е скъпо, но трябва да бъде системно.

Ако се прилага, Хънтър отново ще е пълен с енергия и във форма. Чувства се добре и може да бъде прекрасен домашен любимец. Той е общителен, любвеобилен, игрив и отлично обучен.

Сега той търси хора, които да го обикнат и да се грижат за него до края на живота му.

Ако искате да осиновите Хънтър, можете да се свържете с фондация “Очи на четири лапи”, да пишете тук или на фейсбук страницата на радио “Бинар”.

Вижте как се обучават кучетата-водачи ТУК,

Хънтър е осиновен, вижте доволната му поза на новия му диван!

Доротея Николова

от

публикувано на: 06/02/2015

Коментари 5

Коментари 5

автор: катрин

comment #1

Публикуван:

2015-02-12

Тази порода е уникална.Имам същия с разликата,че не е обучаван за водач.Наистина кучето заслужава дом , много бързо ще се привърже и са много миловидни.Който го вземе няма да сгреши.Милото .Успех

автор:

comment #2

Публикуван:

2015-02-10

Хората търсят дом на кучето ...а ние типично по български дай да оплюваме. След като кучето е на 8 години значи е било със стопанката си достатъчно години (поне 5-6) ,за коментира някакъв субект поведението и . И ако наистина се е държала лошо с него ...едва ли биха го оставили толкова години при нея ,а да не говорим ,че никъде не се споменава подобно отношение към кучето. Обръщението ми е към субекта Станчев...защото явно пуберското му държание не предполага подобаващо отношение към особата му...та ако не можеш да помогнеш на кучето ,не плюй по хората ,че ако има вятър може да се задавиш...Г-н Станчев...и не бива с толкова злъч да се отнасяме към хората...както искаш да се държат с теб...така се дръж и ти с околните!

автор:

comment #3

Публикуван:

2015-02-07

Инжекциите ги бият ветеринарите.....Мислете преди да пишете!

автор: Анонимен2

comment #4

Публикуван:

2015-02-07

Що за хора ли? Ами как си представяш сляп човек да му бие инжекции? Мислете малко преди да пишете.

автор:

comment #5

Публикуван:

2015-02-07

8 години да те води и да го върне във фондацията, що за хора са това

БНР© 2018 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Дуенде
  • Пънк и Джаз
  • Класика
  • БГ Естрада
  • Фолклор
В момента:
Следва: