Община Хасково: с колелетата и мозъка – дотук!

koleloБългария за пореден път доказа, че да караш колело тук е не само най-опасното, но и най-нетолерираното от управници и институции действие.

21 век, 2015 година, месец май, България, част от ЕС: вие се намирате в центъра на Хасково и задължително трябва да се отървете от колелото си, защото ви грози глоба. От 20 до 200 лв., независимо от възрастта ви. Тоест, и дете ако реши да покара из града, ще бъде санкционирано за наглото си желание да задръства центъра.

Сигурна съм, че с кола успешно ще можете да се придвижите и ще си платите солената синя зона. Но тръгнете ли с велосипед, ще попаднете на табели, които категорично ви забраняват достъпа до централната част. Важно уточнение – в Хасково няма нито една велоалея. А общината действа радикално – с пълна забрана на колоезденето. Има колоездач – има проблем, няма колела – няма проблеми…

О, еко мисъл, о, транспорт без вредни газове, забравете за нас! Тук ни глобяват, решим ли да спестим на себе си и природата трафика, замърсяването на въздуха и затлъстелите си тела.

Центърът бил се превърнал в колоездачна обиколка и така било опасно. Това е причината за крутите мерки срещу хасковлии, които от време оно се придвижват по този начин до работните си места. Споделят, че така могат да си вземат и багаж, който пеша би ги затруднил. Но стига глезотии, ще карето колело на околовръстното или в гората. Няма да ползвате това адско съоръжение за транспорт в центъра. Анатема!!!

В какъв ли ужас живеят холандците, чиито център е бъкан от велосипедисти и почти са забравили за автомобилите си? Сигурно е адски неприятно да дишаш чист въздух.

Адреналинът ми се качва, защото въпреки всичко смятам да пътувам до Хасково и да наруша наредбата. Кой идва с мен?

Свободата на словото е лична отговорност

За абитуриентите с любов

Facebook коментари

Бинар коментари (2) :

  1. Белослава Димитрова

    Добре, аз също съм сериозна! Пишете като сте в България да се уговорим. Може дотогава да съберем още хора! Но най-много се надявам тази лудост да не просъществува!!!!

  2. Аз Идвам! Задължително. Живея в Германия от край време. Имам кола, но съм предимно с колелото. Навсякъде – на работа, на училище, когато излизам с приятели. Ако ме домързи да карам го качвам в трамвая. Има си стойки за колела специално. Във влака, ако реша да отида до друг град също мога да си взема колелото.
    Лятото мисля определено да намина през Хасково. Да си намеря някое разнебитено. Ей така – за кефа да видя как някой дебел полицай ще се задави да ми маха да спра като ме види в центъра и ще си изтърве баничката )
    Не сериозно.