Facebook YouTube Vbox7 Twitter Mixcloud

Как да се храним (здравословно) за 99 лв. на месец?

healthy099

Малко предистория

Преди известно време нашият приятел Дани Георгиев напуска добре платената си работа, за да преследва мечтата си и разработва прогрaмата Iris. Въпросната програма е предназначена за всички, които прекарват дълги часове пред монитора и основната й цел е да оптимизира работата на въпросния монитор така, че максимално да щади очите и зрението на работещия пред него човек.

Началото на Дани

След като той напуска работа обаче, далеч не му е било лесно. Всъщност – в по-голяма част от времето си е било бая гърч и е имал не един и два месеца, в които е трябвало да кара до макс 100 лв. на месец за храна. Може да прочетете цялата му история, да си изтеглите Freemium версия на програмата и да видите дали ще ви хареса как работи за вас. А междувременно прочетете и как Дани се е справил с тежкото финансово положение и е използвал ума си, измисляйки как да се изхранва с едва 99 лв. на месец, подбирайки предимно смислена храна и избягвайки junk-а като цяло.

За лесното, евтино и полезно хранене

Повечето информация в интернет на тази тема е bullshit. Трябват ти много пари, много време, много усилия и т.н. Тъпотии.

Първо искам да ви дам цялата информация за здравословното хранене в едно изречение. Сега, ако бях малко по-умен, щях да напиша книга с 300 страници тъпотии, която да се казва “Тайната на плоския корем” или “Избухващи бицепси” или “Наръчник на нацепения батка”, но както и да е.

Протеини, бавни въглехидрати, мазнини, които не са готвени, плодове, зеленчуци и вода. Това е. Знам, че звучи сбъркано, но почти всичката храна е полезна. Без бъзик, храната е хубаво нещо.
И сега патентованата ми система. Представям ви Poor man diet!

Poor man diet

100 бр. яйца – 20 лв. – 7500 ккал
10 бр. пълнозърнест хляб – 10 лв. – 12500 ккал
2 кг фъстъци – 20 лв. – 12000 ккал
10 кг кисело мляко 3.6% – 10 лв. – 6000 ккал
2 кг овесени ядки – 4 лв. – 6000 ккал
10 кг  домати – 15 лв. – 2000 ккал
2 кг белени семки – 10 лв. – 12000 ккал
500 гр. масло – 8 лв. – 3600 ккал
5 бр. кроасани – 1.50лв – 1150 ккал
90 литра вода (от чешмата) – 0 лв. – 0 ккал

Общо: 62750 ккал, 98.50лв

След всичко това се връзват към 2000 калории на ден за 3.50лв. Принципно това е нормално за един обикновен човек да изглежда добре.

За да заякнеш: +500 ккал. За да отслабнеш: -500 ккал.

И понеже жените винаги отслабват, а мъжете винаги качват, намерете си някоя девойка да й изяждате порцията или някой пич, за да не хвърляте храна.

П.С. Оставил съм 50 ст. за салфетки. Препоръчителната им доза е един път месечно в Студентски град. Така де, трябва да има и забавления от време на време…

Стига сте мрънкали. Разцепвайте.

Коментар на Лазар:

Наясно съм, че това хранене е далеч от оптимално, но също така ти трябва да си наясно, че това хранене е доста по-добро от храненето на повечето хора и излиза малко над 3 лв. на ден (!!!). Аз лично бих добави малко повече свежи зеленчуци, особено ако целта ви е fat LOSS. Помнете, че това е опростен подход, който да ви помогне да се храните относително ОК и да преодолеете период на стрес и ниски доходи с минимално или почти никакви поражения. Междувременно ВИНАГИ, ВИНАГИ, ВИНАГИ се стремете и работете в посока да правите нещо, от което другите имат полза, да го правите качествено, да се стремите да го правите все по-добре и да го продавате и договаряте на първо за вас, чак след това за другата страна цена. И както е казал Дани – разцепвайте!

Edit – Понеже се появиха хора, които не вярваха за цените:

Коментар на Дани:

Има на Clever кисело мляко 3.6% по 50 ст., има и едни големи кутии по 3-4лв. Даже съм пресилил някои цени. Примерно аз купувам 1 кг сурови фъстъци за 5 лв. 2х5=10 лв., вместо 20. Доматите – зависи от сезона. Сега са по толкова. Може и да се заместят с нещо, и без това са само 2000 ккал. Въпросът е, че трябва да имаш и нещо вкусно. Целите пилета също са добри и много евтини.

Автор: Лазар Радков, Live to Lift

Кучета за диабетици

Да се храним добре дългосрочно!

Facebook коментари

Бинар коментари (0) :