Трио Евридика на живо от Студио 5

17/09/2016

 Шестият рожден ден на вокално трио „Евридика“

Момичетата  излизат на сцената на Студио 5 заедно с Фолк-джаз формация на НБУ и Оркестър „Граовска младост“ към Дома на културата в Перник.

В програмата са народни песни, оригинални образци от различни фолклорни области на България и обработки на композиторите Стефан Кънев, Петър Крумов, Кирил Стефанов, Георги Петков.

Народните певици са гостували в Радио Бинар и в първия благотворителен концерт за дома за деца, лишени от родителски грижи „Катя Ванчева“ в Широка лъка.

Мария Александрова, Радостина Стефанова и Моника Божичкова запяват заедно в Нов български университет в началото на учебната 2010-2011 г. под ръководството на доц. Георги Петков. Възпитанички са на НМУ „Любомир Пипков“ в гр. София, а по-късно продължават обучението си в департамент Музика на НБУ в класа по народно пеене на Нелка Петкова.

Вокално трио „Евридика” е лауреат от национални и международни конкурси: девет Първи награди, „Награда за най-оригинален стил в изпълнението” и номинация за ГРАН ПРИ. Като солови изпълнители певиците имат спечелени няколко десетки първи награди от фолклорни конкурси и надпявания. В рамките на Международния фестивал Hudba Sveta Žilina в Словакия триото представи българския песенен фолклор и художествени произведения за камерни вокални състави.

Александър Заралиев

от

публикувано на: 17/09/2016

БНР© 2018 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Дуенде
  • Пънк и Джаз
  • Фънк & Соул
  • Класика
  • БГ Поп
  • Фолклор
В момента:
Следва: