България vs Русия – 3:0

България – Русия 3:0! Резултат, който впечатлява, без значение за какъв спорт става въпрос. И точно това направиха състезателките от националния отбор по бокс за жени по време на полуфиналите от Европейското първенство, което се провежда в София.

В рамките на само няколко часа Севда Асенова, Станимира Петрова и Деница Елисеева надделяха съответно над Екатерина Пинигина, Виктория Кулешова и Наталия Самокина в съответните категории, за да се класират за финала. А като имаме предвид ресурсите и възможностите на Русия и тези у нас, това си е повече от забележително представяне за българския женски бокс. А и за спорта ни като цяло.

За да си дадем сметка какви са разликите между България и Русия, ето само някои цифри. По територия Руската федерация разполага със 17 100 000 кв. км, а населението й е 143,5 милиона, което рязко контрастира на 111-те ни хиляди кв. км и на малко повече от 7 милиона жители у нас…

Тези три победи над руските състезателки са като лъч надежда, че българският спорт е жив и може да гради шампиони. А на това европейско, от шест български представителки, три ще спорят за златните медали. Което няма как да не ни радва и със сигурност ще накара повече хора да погледнат на тази дисциплина като на нещо повече от един „обикновен женски бой“.

Мачът на годината

Еврошампионки 3 в 1

Facebook коментари

Бинар коментари (0) :