Лукас Маскиано в Бинар Live

Гледайте отново аржентинския музикант Лукас Маскиано.

Само седмица преди концерта на Лукас Маскиано и Мариана Попова на 9 декември, този шарен пътешественик навести Бинар с добри приятели –  Искрен Пецов, Мариана Попова и артистичната половинка на Лукас – Боряна Петрова. Заедно те представят акустични версии на хитовете си „Катерино моме“, “Siempre Cuando sobre todo” и др.

Кой е все пак Лукас?

Лукас Маскиано /Lucas Masciano/ е аржентински певец, композитор и китарист. Започва да свири и композира на 8 години. Когато е на 22, емигрира в Испания и 8 месеца свири из улиците на Барселона. Характерният му стил и харизма го изстрелват в челните позиции на испанските радио и телевизионни класации и бързо се превръща в един от идолите на испанската публика. Има издадени 9 албума, като последният „Todo el mundo entero” („Абсолютно целия свят”) се радва на изключителен успех. Музикантът реализира турнета в Латинска Америка, Азия и Европа, като навсякъде печели сърцата на хората.

И макар понякога да казва за себе си, че е “доста депресивен тип”, Лукас Mаскиано вярва, че хората на изкуството трябва да споделят с публиката своето вдъхновение, а не кошмарите си. Един от най-интересните му проекти досега е “От Париж до Трансилвания” – албум с най-високи продажби на испанския музикален пазар през април 2014 г. Дискът е записан с участието на улични музиканти, с които Лукас се запознава по време на турнето си от Париж до Трансилвания.

През декември 2015 г. Лукас посещава България, където се среща с Мариана Попова. Двамата решават да обединят музикалните си търсения и така се ражда идеята за съвместен дует.

В студиото ще ни гостува и журналистката Боряна Петрова – на 1 август 2016 г. двамата с Лукас полагат началото на своето околосветско пътешествие под надслов La Kalinka Family Travel. В продължение на няколко години ще пътуват със специален ретро автомобил, като освен това в начинанието се включват още и концерти на Лукас, издаване на нов албум и книга, както и създаване на собствена онлайн телевизия, отразяваща приключенията на авантюристичната двойка.