Слушай

На 2 декември Мраморното фоайе на Българското национално радио се превърнa в огромно творческо ателие за Коледната благотворителна изложба-конкурс „Зимна приказка“.

Тя цели да набере финансови средства, както и запазени или нови детски играчки и книжки, с които за празника ще бъдат зарадвани деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия.

Омбудсманът Мая Манолова и председателят на БЧК Христо Григоров и много от гостите рисуваха за деца, пострадали на пътя. В изложбата се включиха големи български карикатуристи, известни обществени личности и деца, които рисуваха по темата „Пътна безопасност“. Творбите на всички се разпродадоха на символични цени в импровизиран търг, а събраните средства отиват за благородната кауза.

БНР, Националният омбудсман, Българският червен кръст, Федерацията на организациите на карикатуристите, Съюзът на българските художници – секция „Карикатура“ и Партията на добрия хумор подпомогнаха по този начин в навечерието на Коледа семейства на деца, претърпели инцидент на пътя.

Произведенията на карикатуристите и коледни картички с техни карикатури се продават на входа на БНР до закриване на изложбата на 14 декември 2016 г.

ВСИЧКО