Нина се отказа с усмивка

Nina_Rangelova_1

На 26 години една от най-добрите ни състезателки по плуване (ако не и най-добрата за последните години) обяви, че слага край на състезателната си кариера. Така, въпреки че имаше покрит норматив за Световното първенство в Унгария през 2017 г., Нина Рангелова няма повече да ни радва с изявите си в басейна, защото продължава кариерата си в друга посока.

Нина Рангелова е родена в Пловдив, като основните й дисциплини са 100, 200 и 400 м св. стил. Висока е 173 см и е участвала три пъти на олимпийски игри – в Пекин през 2008-а година, в Лондон през 2012-а година и в Рио де Жанейро през последното лято. Държи националните рекорди на България в 11 дисциплини, като е плувала пет пъти на финал на европейски първенства и е участвала в полуфинали на световни първенства.

„Мисля, че е време да прекратя състезателната си кариера. Правя го с чувство на удовлетворение. Тъжно ми е, но съм и нетърпелива за това, което ми предстои в бъдеще. Мисля, че постигнах много в спорта“, обобщава чаровната българка.

Междувременно Нина Рангелова има висше образование по специалността „Комуникации и връзки с обществеността“ от Южния методистки университет в Далас, щата Тексас, където живее с колегата си от плуването – литовеца Миндаугас Садаускас.

Какви са плановете й за бъдещето самата Нина разказва на специална пресконференция, на която обяви оттеглянето си. „Ще остана в Америка. Очаквам да получа оферта за пълен работен ден в компанията за спортна екипировка Roka, за която и сега работя. Тя прави екипировка за плуване, бягане и колоездене“, разяснява Нина.

Рангелова е представител за САЩ на българската компания Delfina, а споделя, че един ден би се радвала, ако направи собствена линия бански костюми за дамски партита, които са доста популярни в Америка. Със сигурност обаче тя няма да се занимава с дизайна, защото това не е нещо, което я влече. „Не, има си дизайнери и инженери, които се занимават с тези неща“, категорична е тя.

За Коледа Нина ще бъде заедно със своя приятел в Далас, като Миндаугас й е поръчал нещо традиционно българско. „Поръча ми да му взема ракия „Бургас 63″, отбелязва с усмивка Нина Рангелова.

Същата онази усмивка, която се превърна в запазен знак на Нина Рангелова от различните й изяви в плувните басейни по света и у нас.

Жребият за Евроволей 2017

Не гладувайте по време на и след празници

Facebook коментари

Бинар коментари (0) :