По-добре педераст, отколкото веган

Бинар
Преди 1 година
Виж с шрифт Adys

sausage

Темата за веганите е особено актуална по празници, когато общуването със семейството се свежда основно до преяждане. А в съвременната българска трапеза месото е на почит. По традиция се нареждаме около масата с нечетен брой постни ястия… И оп, пльосваме тавата с агнешко, като се оправдаваме, че сме добри християни, но все пак без месо не може. Защото, както казва баба, месото е от жизнена важност и не може да се заситиш без него. Дори тя е по-склонна да приеме педерастите, но не и веганите.

И изведнъж ти проблясва за баба ти, „онези, по чийто път ще минеш, и тогава ще видиш“ и псевдообразованите ти връстници, които боравят с думи, без да знаят значението им.

Какво е педераст?

Педераст е гей, хомосексуалист или така, както всички му казваме, докато шофираме – педал. Е, да де, ама не точно. Педерастът е човек, който има сексуална връзка със значително по-млад човек от същия пол. Като важното в случая е пояснението значително по-млад.

Наименованието произлиза от гръцкото παιδί – момче, дете  (произнася се „педи“) и  εραστής – любовник (произнася се „ерастис“,  с която дума свързваме „еротика“-та).

Е това не е ли педофил?

Не. Педофилът е човек, който проявява сексуални предпочитания към деца от противоположния пол.

Всички ние може да се запознаем с тези термини дори в Уикипедия, но проблемът е, че голяма част от обществото ни решава да спре да учи нови неща, защото вече знае достатъчно. Това автоматично го прави незнаещо, защото „всезнайкото“ съществува само в речника, но не и на практика.

В този смисъл сме способни да заклеймим веганите като психичноболни, понеже са изключили от менюто си „жизненоважното“ месо и се затварят в тарелки на „Витошка“. Ама тия не бяха ли вегетарианци!? Вегани, вегетарианци, все тая, нали не ядат месо.

Разликата между вегетарианец и веган

Вегетарианецът не консумира месни продукти, докато веганът, освен месо, не яде и каквато и да е храна с животински произход, даже и така нужното за костната ни система бяло саламурено сирене. И всичко това без да е необходимо тези хора да бъдат болнави, бледи и с нисък хемоглобин.

Живеем в общество, в което достъпът до информация не е ограничен, но самите ние не сме готови да анализираме света около себе си. Слагаме етикети на тези, които се хранят, обличат и мислят различно от нас, и поставяме живота си в рамка. Продължаваме да считаме, че щом някой посещава психиатър, то той е луд.

Не е нужно да си луд, за да ходиш на психиатър

Психиатърът е лекар, който ни помага да се грижим за психичното си здраве, така както офталмологът лекува очите ни, без да сме слепи.

За съжаление обаче, офталмологът не може да предотврати социалната ни слепота, заради която вярваме в лечението с пиене на урина и с ток от електропреносната мрежа. Невежеството убива.

Пази Боже, детето ми да е гей веган в такова общество.

Димитър Капитанов 

Камион ме блъсна, трактора ме гази

Пиратката ми е по-голяма от пиратката ти

Facebook коментари

Бинар коментари (2) :

  1. Трябват факти, а не свободни съчинения. Можеш да си здрав и да бъдеш вегат, но за това трябват ЗНАНИЯ. Трябва да знаеш кое разтения какво (витамин и минерал) ти дава(и по колко). И да – ВСИЧКО, що има в месо и мляко – може да се намери и в растения(билки, плодове и зеленчуци). Тези, които са вегани или вегетарианци, защото просто ги кефи – това не е играчка.

  2. Къде пъл го видяхте това „деца от противоположния пол“ за педофилията? Интересно ми е коя част от термина носи информацията за противоположния пол? А преди да пишете от висотата на собствената си информираност, да бяхте погледнали какво е „психиатър“ на български.