Мистичната мъгла над София

123123123Фотографите биват два типа – такива с търпение и такива, които нямат търпение. Иван Димитров е от първия тип, от тези, които са упорити и успяват. Може да дебнат един кадър с години, но накрая ще го направят и той наистина ще си заслужава чакането.

С точно такъв кадър Иван успява да впечатли National Geographic. Снимката му на нощна София, обвита в мъгла, влезе в топ 20 на най-добрите снимки за 2016 година. Кадърът е бил селектиран за снимка на деня в сайта на National Geographic преди 2 месеца, малко по-късно попада и в годишната класация на изданието. Освен това фотографията краси началната страница на интернет търсачката „Бинг“.

Иван твърди, че снимката е неговата „най-голяма гордост“. За да я направи е чакал близо 2 години. Според него, подобна мъгла пада над София всяка зима, но само за няколко дни. Мъглата е фотографирана от местността “Копитото“ на Витоша, на близо 1400 м надморска височина. За да „улови“ уникалния кадър, Иван се качва всяка нощ в планината, като му се налага да пътува по 50 км на посока, понеже живее в град Елин Пелин. Фотоентусиастът е на 29 години и работи като механик-заварчик. Това не му пречи в свободното си време да грабва камерата и да хуква по планините в търсене на перфектния кадър.

Facebook коментари

Бинар коментари (5) :

  1. Поздравления!Видях ги за първи път в сп.Осем !

  2. уникално-браво

  3. Уникални са.
    Поздравления!

  4. Поздравления!Уникални снимки!

  5. Unikalni snimki!