Авайе Табари в Бинар Live

В студиото на Бинар гостуват Мохамед Али Киани и музиканти от „Авайе Табари“. В кратката биография на групата откриваме, че тя е създадено от Сейед Мехди Мохаммади  през 2001 г. или 1380 г. по Хиджра. Заедно с децата си той сформира група Талеба, която през 2010 г. е преименувана на Табари. Групата популяризира фолклорната музика от района на Мазандаран, Иран. В състава участват още: Сейед Джелал Мохаммади – директор на групата и изпълнител на тар и дотар, Сейед Аббас Мохаммади – вокал и сонра, Собханаллах Чубани – ней, Сейед Мохаммад Реза Мохаммади – дотар и перкусии и Сейед Джабер Мохаммади – дари дайре.

За пета поредна година Иранският културен център в София организира концерти по повод националния празник на Ислямска република Иран – 11 февруари. Акцент в културната програма на празниците, посветени на 38 годишнина от ислямската революция е и „Авайе Табари“.

На 8 февруари в Първо студио на БНР ще има затворен концерт пред дипломати и журналисти. По традиция на 10 февруари ще се проведе и концерт със свободен достъп в аулата на Университета по архитектура, строителство и геодезия.