Бинар Live представя Ensemble Economique

Да се дефинира музиката на този едноличен (но съвсем не и едностранен) проект е почти невъзможна задача: Ensemble Economique (зад това сценично име стои калифорнийският композитор Брайън Пайл) смесва в студийните си записи (а и на сцената) пост-пънк с меланхоличен поп и ембиънт, но жанрът тук е само щрих, който да ориентира незапознатия слушател… ако подобно ориентиране въобще е необходимо. Пиесите на Ensemble Economiqueи 3-минутните, и 20-минутните – имат свой специфичен пулс и особен начин да ви грабнат (не веднага, а неусетно – като история за призраци, която се усещате, че слушате от известно време, без да помните точния момент, в който сте изпаднали в хипноза)… като едновременно с това енергията на живо е като на упадъчен рокендрол концерт на забавени обороти. Като прибавим към това и естетските черно-бели видеоклипове, получаваме една завършена картина, каквато рядко можем да видим по нашите земи, които сякаш винаги са били ориентирани повече към масите, отколкото към истинските ценители.

В богатата дискография на артиста ще да намерите издания за Hands In The Dark, Shelter Press, Dekorder, Not Not Fun Records и култовите Denovali Records. Тази година последните представиха и най-актуалния му албум In Silhouette. Звукът на Ensemble Economique притежава огромна притегателна сила и със сигурност ще докосне меломани от най-различни сцени.

Двете дати за България са:

8 ноември, сряда  - Пловдив, Post-Culture Stage (под „Петното на Роршах“) – 20:30ч. с организатори „Аларма Пънк Джаз“ и Amek Collective

9 ноември, четвъртък - София, клуб Maze – 20:00ч. с организатор Soundcute и афтърпарти от Schnorchel Mechaniker

И двата концерта ще бъдат открити от родния ембиънт проект Dayin, който това лято напомни за себе си с краткото китарно EР-издание Sequence of Characters.

Както си му е редът, преди да заминем за Пловдив Брайън Пайл гостува в платформата „Бинар Live“, a на Пънк-Джаз стрийма на Бинар 48 часа (днес и утре) ще звучи (и вече звучи) музика на Ensemle Economique.

О'Майно, джазово

Facebook коментари

Бинар коментари (0) :