Защо си мечтая да дойде третият пол

gender-neutral-symbol

Нямам никаква идея какво представлява един трети пол в съзнанието на всеки втори българин и не желая да имам. Но виждам, че възмущението и изобщо обществената реакция спрямо тази “ужасяваща заплаха” са толкова необичайно изразени, че някак си на човек му се ще, ей така, да идва вече тоя трети пол и да се свършва.

Има нещо така очарователно, направо секси, в ужаса в очите на полуграмотния патриархален балканец, потенциален путинофил, който още малко и кръв ще лее срещу Истанбулската конвенция, в която, както всички останали разбрахме, нищо не се казва за трети пол. Кръвта на жена си най-вероятно.

Бих облякла костюм на третия пол само за да видя как „жените плачат, пищят децата“. Голема е драмата. Големи сте мъже. Големи сте патриоти.

Няма ли как да използваме тази невиждана досега гражданска енергия в някаква градивна посока? Как па не се вдигнахте нещо за реформа в съдебната система, да кажем, или против мафията, която явно е от мъжки пол, понеже ви еб* колко години вече и видимо ви харесва?

Но българинът е суров. Той от реални неща не се притеснява. Мафиотите са реални. От плът и кръв. Ганьо се смущава само от призраци, караконджули, непознати и невидими същества, самодиви, вампири, магии и прочее. Та там и третият пол.

Желая да изложа няколко аргумента в защита на незабавната поява на трети пол в нашето общество.

О, трети пол, ела ни избави!

Щом толкова години гласуваме за такива управници, значи третият пол е нещо хубаво

Значи, елементарна логика е това. Масовият българин е доказал във времето на дела, че няма адекватна преценка за нещата. Иначе нямаше да са такива хората в парламента вече толкова години наред.

В такъв случай, щом същият е против третия пол, то третият пол навярно е нещо много готино! Без значение какво визира средностатистическият гражданин на републиката, употребявайки това понятие с иначе ясна дефиниция, в нерелевантен контекст, какъвто в случая се явява Истанбулската конвенция…

Най-сетне ще спрат да говорят за трети пол по телевизора

Липсват ми добрите стари новини, в които ни информират за обективната действителност по-често. Побоища в училище, престрелки в дискотеки, пребити жени по спирки и метра…

Ако дойде третият пол, лека-полека ще спре да се говори толкова за него по телевизора и ще се премине към обичайните, по-градивни теми като гореизброените.

Още малко и ще започна да се съмнявам в качеството на българската журналистика! Разчитаме на вас, момичета и момчета от битивито и другите телевизии. Не ни разочаровайте! Кажете кой умря днес в селска свада!

От чисто психологическа гледна точка е добре

Така. Казват, че най-добрият начин да се справиш със страховете си е да се изправиш пред тях. Може би цялата тази излишна тревожност, този сковаващ ужас, това повсеместно недоспиване и истерично отстояване на неграмотно изложени позиции ще секнат, ако, аджеба, хване да дойде третият пол.

В живота нищо не е толкова страшно, колкото изглежда, сънародници. Бих участвала в делегация по посрещането. Мечка страх, мене – не. Към кого да се обърна? Лилянчето?

Много българи ще отидат на едно по-добро място

Ако дойде третият пол, твърде вероятно е яростните му противници да емигрират в някоя държава, чието име завършва на „ан“, а хората там дори не помислят за Истанбулска конвенция, трети пол, журналистика и такива неща.

Така хем те ще са доволни, спокойни и свободни да мразят всичко, което не се затваря в буркан за зимата по стара българска традиция,  хем тук ще се чувстват комфортно и останалите пет човека, които по нелепо стечение на обстоятелствата владеят четене с разбиране и не виждат нищо за трети пол в Истанбулската конвенция.

Към тях в родината ни може да се присъединят британци, немци и шведи, които ще спазят някой-друг закон по навик и току-виж престъпността намалее и България стане едно по-добро място за живеене.

Децата най-сетне ще спрат да цъкат на тия таблети

Значи, като чуе, че е дошъл третият пол, средният българин ще забрани на детето си достъп до социалните мрежи, където иначе няма нищо тревожно и смущаващо. Най-страшното за едно истинско българче не са шамарите зад врата, които всъщност изграждат, нито е фактът, че родителите му търкат билетчета за националната лотария всеки ден. Нито това, че майка му му дава да яде кроасан с чипс за следобедна закуска. Нито, че е с наднормено тегло. Малко ли успели хора са така? Питам?

Още по-малко смущаващо е, че налита на бой на другите дечица в детската. Нито, че си цъка на смартфона по цял ден е особен проблем. Но да разбира там за тия полове и работи… НИКОГА! По-добре да излезе да си играе навън ПРЕЗ ЗИМАТА и да хване да настине, отколкото това. Може да звучи крайно, но… Нека.

Всъщност, няма никакво значение дали сте съгласни с всички тези аргументи ЗА третия пол или не. Всичкият този шум е само за замазване на очите ви. ИСТИНАТА Е, че целта на европредседателството беше заедно с всички политици и хора, дето се изсипаха в НДК, да дойде и третият пол. Той е тук!!!

Ето защо, моля ви, заминете за Азербайджан до края на седмицата. Завинаги. Там ще ви е дюшеш.

Работеща държава с бъдеще или бананова република?

Природата, с която воюваме

Facebook коментари

Бинар коментари (1) :

  1. О, моля те! Страхотна омраза бълваш запази я за себе си!