А Филета и Ева квартет

Бинар
Преди 7 месеца
Виж с шрифт Adys

Концерт на френския полифоничен ансамбъл „А Филета“ и българската фолклорна формация „Ева квартет“. Гледайте в сряда на живо от 19:00 ч.

На публиката в зала „България“ и зрителите на Бинар им предстои хармонично пътуване от Изток на Запад, в което се преплитат музикалните корени на Средиземноморието, Кавказ и Балканите.

„А Филета“ (мъжки гласове) и „Ева квартет“  (женски гласове) съчетават нежност  и известна суровост на тембъра с лесно разпознаваем произход. Тяхната музика навява спомени за диви, планински и загадъчни земи.

В програмата звучат авторски композиции на Брюно Куле и Жан-Клод Аквавива – гласове на „А Филета“. Организатор на събитието е Френският институт в България.

До началото на концерта ви предлагаме да се насладите на магическата плейлиста на нашия колега Людмил Фотев с музиката на двете формации.

Share

×

Биг бенд джаз академия 3

Класиците на българската сватбарска музика

Facebook коментари

Бинар коментари (1) :

  1. Очаквах много от този концерт… А Филета са прекрасни, но Ева квартет сякаш да застинали от преди 10 години, нищо ново и интересно, дори старите си песни не представиха добре, на моменти за моя изненада пяха фалшиво.Общите песни също ми се сториха скучни.