Опусът на щастието

Share

×

В деня на официалната му премиера и малко преди представянето му на живо в България, Бинар представя един слънчево-джаз-симфо-рок-уърлд Опус на любимеца ни Ал ди Меола. “Искам да ме възприемат вече предимно като композитор, отколкото като китарист“, казва авторът на Уърлд Симфония.

Началото на тези му проекти е с танго, както и началото на поредната му творба, „Milonga Noctiva“ (Нощна милонга), но и в „Escapado“. Италианските му корени и цялостната средиземноморска звучност са учудващи, събрани в корицата и в парчето за родното градче на фамилията Ди Меола Черето Санита в Кампания, недалеч от Неапол. От миналата година Ал му е почетен жител, гербът е над вратата на семейния им двор.

И в тези творби Ал ди Меола отпуска юздите на въображението си, било в посока хард-рок-джаз в а ла Лед Цепелин „Notorious“, било уърлд-джаз с мароканските перкусии в „Pomp“. Най-дългата композиция е десетминутната приспивна песен на едната от вдъхновителките на албума – дъщеря му Ава. Другата – неизречено („Left unsaid“) – е майка ѝ („Insieme“ – заедно). Е, може ли да се пише музика от щастие? Отговорът е тук.

al

Отворените врати на Дидие Локууд

Батукада. Що е то?

Facebook коментари

Бинар коментари (0) :