Квартетът на Лука Чарла в Първо студио на БНР

Една от най-оригиналните джаз формации на съвременната италианска сцена, квартетът на виртуозния цигулар Лука Чарла, ще представи музиката си на живо за първи път пред софийската публика тази вечер по покана на Италианския културен институт и радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР.

Цигуларят Лука Чарла има сериозна фестивална и концертна биография през последните години – участия на различни класически, джаз и уърлд мюзик фестивали от Мелбърн до Монреал, от Камбоджаз и Хонг Конг до Рио де Жанейро и от Шотландия до Балканите, откъдето минава и настоящото му турне. Стилистиката на квартета е оригинална среща на езика на съвременния джаз с италианския фолклор и средиземноморското звучене.

Последният албум на четиримата ViolinAir е записван в Тайланд по време на дълго и плодотворно азиатско турне и съдържа както оригинални композиции, така и изключителни аранжименти на световни класики в джаза, които със сигурност ще разпознаете. Музикантите, с които Лука Чарла идва в София, са Антонио Де Лука (акордеон), Маурицио Пероне (контрабас) и Франческо Саворети (ударни).

Luca Ciarla Quartet

Билети все още има в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна. Ще има и на входа на БНР след 20:30 ч. Вратите на Първо студио на „Драган Цанков“ 4 отварят в 21:00 ч. Начало – точно в 21:30 ч. Един от присъстващите на концерта ще спечели двоен пропуск за следващото събитие на „Аларма“ – концерта на шведското авангард-фолк дуо Symbio в петък (25.05), организиран съвместно Ambient Folklore и Посолството на кралство Швеция в София.

Dirtmusic: световна премиера на "Аларма Пънк Джаз"

Пресконференция с шведското авангард-фолк дуо Symbio

Facebook коментари

Бинар коментари (0) :