Какво да гледам?

25/11/2018

Ако сте като мен и сте решили да игнорирате предложенията на „Бинар“ от вчера, значи сте си вкъщи и се чудите, какво да гледате. Разбирам ви. Навън времето е като за вътре. Не се чувствайте гузно, това си е вашият живот и ще го пилеете, както си искате. А каква по-добра загуба на време в неделя от гледане на телевизия? Не, не ви говоря за нашата телевизия. Като ще е отрова, поне да е качествена.

Резултат с изображение за watching tv inside

Какво му трябва на един сериал? Добра история, добри актьори, добър режисьор, добра камера и добра музика.

Когато някой плесне четири пъти бързо с ръце веднага в главата ви излиза песента от „Приятели“. Когато чуем първите тактове от „Love and marriage”, в главите ни изкача Тед Бънди с ръка в панталоните. Но музиката в сериалите не е само шапката. Тя е огромна част от емоционалната привързаност на зрителя към историята. За това тази седмица, ще ви препоръчам три сериала със саундратци достойни за Грами.

 

Big little lies

Слушайте внимателно, защото песните в сцените не са сложени напразно. Гледал съм сериала три пъти и всеки път се учудвам, колко добре са подбрали траковете и колко много допълват историята, а понякога я издават. Замислете се коя песен звучи, когато за първи път виждате Никол Кидман и мъжът ѝ.

Vinyl

Няма как да не се пристрастите към проекта. За жалост, когато това се случи, ще изпаднете в тежка абстиненция, защото има само десет епизода и няма да има повече. Велик сериал, продуциран от Мартин Скорсезе, който режисира и пилотния епизод. Музиката е подбрана не от кой да е, а от Мик Джагър. Какво да кажа повече, гледайте го.

Suits

Малко е странно, че сериал за адвокати е в този списък, но предните две предложения са очевидни, докато „Suits“ е скрита лимонка откъм музика. Персонажите са потопени в поп-културата и това избива на всички фронтове. Музиката съпътства Харви Спектър навсякъде. Буквално. От малкия ритуал с шофьора до огромната стена с грамофонни плочи в офиса му.

 

 

 

Дилиян Павлов

от

публикувано на: 25/11/2018

БНР© 2018 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Дуенде
  • Пънк и Джаз
  • Класика
  • БГ Естрада
  • Фолклор
В момента:
Следва: