София през уикенда 27/28 юли

26/07/2019

ПЕТЪК

 

Funky Hooks! w/ OTO & K.O.

Предстоящия петък нашият домакин OTO ни забърква в една една от любимите ни музикално-танцувални афери зад пулта, а именно – OTO И K.O.! Добре познати фънкарии и много нови звукови попадения от двамата, които ще раздвижат позитивните вибрации и танцувалните ви обувки:))
Because it’s Funky and we’re Hooked!!

Снимка на Switch.

От 22:00 ч. до 4:30 ч.

Вход свободен

 

Together Summer in Sofia

 

Holla, приятели! За всички които са в града решихме да направим едно лятно градско събитие с домакин Micro София. Как ще се случи всичко, започваме от 19:00ч. на открито на улицата пред Micro-София-Кърниградска №19 до 23:00ч., след което ще продължим в главната зала на клуба до 06:00ч.сутринта. Декорация: Together Team. Lights & Special Effects by Stagemasters. See you on the dancefloor!

 

Снимка на Together.

От 26.07 в 19:00 ч. до 27.07 в 6:00 ч.

Вход на място: 10лв.

 

 

СЪБОТА

 

Shilpa Ray [punk-blues / Brooklyn, NY] @B-Side, support: Anna Bo

 

„Шилпа Рей е виещ и огнедишащ циклоп, който отнася като торнадо всичко по пътя си – малки градчета, мегаполиси и детски мечти“… или както пишат в „Гардиън“ за нея – „тя е като една вулгарна Ела Фицджералд, в чиито песни има стена от дисторшън и гръмотевични, унищожителни ритми“. Жанрът на тези песни според същото авторитетно издание е „угнетителен джаз, мърляв блус и дефектен рок с пънкарска непосредственост и поп-привлекателност“.

 

Силни думи. Както би казал Вонегът. Но и верни. Иначе Шилпа Рей е родена в Ню Джърси в индийско семейство. Свири на пиано и хармониум от 6-годишна възраст. В творчеството й могат да бъдат открити сериозни влияния както от Ела Фицджералд, така и от Stooges, Joy Division и Cramps, както от Ктхулу и Брехт, така и от Пати Смит и Ник Кейв (за последните двама е откривала на не един и два концерта, а с чичо Ник, който е издател и на първото й ЕР „It’s All Self Fellatio“, има и записана съвместна песен).

 

Подгряващата група също е специална – квартетът на Анна Бо (с Максим Стоименов на барабаните, Георги Малчев – китара и Иван Шентов – бас) – в доста по-електрически вариант спрямо дебютния им концерт като квартет в радиото преди концерта на Лидия Ланч миналата година.

Снимка на Alarma Punk Jazz Fest.

 

От 21:00 ч. до 0:00 ч.

БИЛЕТИ в системата на EPAYGO – Билети и Събития –>>> https://epaygo.bg/7319078643 и на касите на EasyPay в цялата страна.

 

Xonic & Rud Fellah

 

27 юли, в края на първия отпусарски месец, разпускаме в „ПЕТЪК“, както подобава в компанията на Xonic & Rud Fellah!

Заредили са танцувалните бенгъри, летни хитачки и коктейлчета а всички парти отпускари, с които да посрещнат изгрева.. :)

 

Снимка на "ПЕТЪК".

Врати: 21:00
Начало: 22:00
Вход: свободен до 00:00/ 5 лв. след 00:00

 

Botanic Prosecco party: 27 юли – 13:00 ч.

 

Лятото е тук!

Каним всички, които не са на морския бряг на второто за сезона Botanic Prosecco party. Мястото е Университетската ботаническа градина, ул. Московска 49.

Ще ви очакваме със студено просеко и италианско джелато с просеко, създадено специално за събитието от Gelato & Latte.

Нашите приятели от FREA ще се включат със специална цветна селекция модни предложения.

Не забравяйте, че радостта е по-голяма, когато е споделена. Доведете и приятелите си.

Просеко + Ботаническа градина = ❤️

 

Снимка на Spensierato.

Вход – 4 лв.*
*Всеки закупен билет подпомага дейността на Университетска Ботаническа градина. Цената не включва консумация.

 

Непознатият Север – изложба на Ивайло Дончев

 

В проекта си „Непознатият север“ Ивайло Дончев се потапя в ежедневието на рибарите в Северно море. От сутрешното кафе до среднощната буря. Студени вълни, гумени ботуши и окървавена риба описват дните на екипажа, включващ мъже от различни раси и националности. За краткото време, през което ги придружава, младият фотограф се опитва да ги опознае, да навлезе в проблематиката на професията им, да погледне на промишления риболов от различни гледни точки. В открито море с напълно непознати, пътуване, което ще ги сближи.

Ивайло Дончев е роден в Сливен. Учи фотография в Хага, Холандия. Вярва, че работата на един артист, описва какъв човек е. Обича неизвестното и новите предизвикателства. Интересува се от хората, които работят в моретата и океаните, как живеят. Не се е качвал на кораб преди този свой проект. Не се страхува, защото вълнението от ново приключение е по-силно от всичко.

 

Снимка на PhotoSynthesis - място за фотография, хора и идеи.

От 10:00 ч. до 19:30 ч.

 

 

НЕДЕЛЯ

 

 

Ramsey Hercules DJ Set at Kino Cabana

Снимка на Kino Cabana.

От 17:30 ч. до 22:00 ч.

Вход свободен

 

Кино на открито: Soul Kitchen

 

В разгара на лятото ще забъркаме една кулинарна комбинация от късо кино и добра вечеря. За първи път ресторант Soul Kitchen и КИНЕМАТОГРАФ ще запретнат заедно ръкави, за да направят нещо по вкуса ви.

Със селекция от 8 филма, сред които и българският „Четири жени“ на Деймиън Ривиера, късната юлска вечер ще е изпълнена със специалитети, които заслужават да се опитат.

Снимка на Кинематограф.BG.

от 20:30 ч. до 22:00 ч.

вход: 10лв
програма: http://kinematograf.bg/events

 

 

Vintage Garden Party & Bazaar | 28 July

 

Vintage Garden Party се завръща и през юли на любимата ни локация!

Снимка на Vintage Garden Party.

 

неделя от 15:00 ч. до 21:00 ч.

Once Upon a Time Biblioteka

 

Благотворителен базар „Надежда за тати“

 

Дрехи, аксесоари, книги, списания още много съкровища от личните колекции на водещи инфлуенсъри – всичко това и още много ще откриете на благотворителния базар “Надежда за тати”.

В инициативата ще се включат със свой собствен щанд блогъри и влогъри, познати на всички ни от социалните мрежи. Ще имате възможност да се запознаете с тях, да прекарате един прекрасен следобед заедно, а и да си закупите нещо от техните избрани артикули.

Приходите от всяка покупка ще отидат в подкрепа на Кирил Николов – баща на Savina Nicole и Oliviya Nicole. Повече за неговото лечение можете да разберете тук – https://bit.ly/30C19RZ

 

Снимка на INFLUENCER.BG.

 

Oт 15:00 до 19:00 часа в Kino Cabana

Нека заедно помогнем на Кирил и семейството му!

Бебешка АРТ работилничка!

 

Да подарим на най-малките незаменимата за развитието им, естествена среда на групата! Да потанцуваме, да рисуваме и да се забавляваме заедно и близо до детето! :)

Вземете си удобни дрешки, които може да изцапате смело с боички, защото ви очакват приключения, които са едновременно забавни и изключително полезни за развитието на мъниците. Специалната програма, разработена от „Бебешка АРТ работилничка“ комбинира музика, рисуване, танци и четене. Тя помага на децата да заобичат по един нов и вълнуващ начин игрите, изкуството и книгите с Вашата активна и незаменима помощ и участие, разбира се!

 

Снимка на Детски клуб PlayHouse.

Начало: 11:00 ч.
Продължителност: 45 минути
Моля, заповядайте 10 минути по-рано за записване и адаптация на малките участници.
Възраст: 6-36м
Вход: 15 лв.
Водещи събитието: Бебешка АРТ работилничка

 

 

 

Bo Riana

от

публикувано на: 26/07/2019

БНР© 2018 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: