Facebook YouTube Vbox7 Twitter Mixcloud

Музикален канал БГпоп

БГпоп

Facebook коментари

Бинар коментари (166) :

 1. Здравейте, Калоян! Извинете за закъснелия отговор, но чак сега го виждам. Бин@р на БНР засега е само интерент радио, кото може да се слуша тук, ако сте с Microsoft Windows, в http://player.bnr.bg/ и на всички устройства с операционна система Android и iOS App Store.

 2. И аз съм от новите ви слушатели.Браво за този чудесен канал и музикалният подбор, който очевидно е с много вкус. Имам един въпрос към музикалният редактор Здравко Петров.Г-н Петров освен тук може ли да се слуша на вълнов обхват?

 3. Да, точно така „Момчето и вятъра“ е от 1972 г. Има няколко песни със сгрешени години от общо 11 000, които са в ротация в канала. Грешките са технически, допуснати в процеса на дигитализацията им. Принципно, информацията за всеки един запис от фонда на БНР е абсолютно достоверна, защото е правен в Първо студио и всичко се пази и знае – от датата и часа на записа, до тонрежисьорските екипи, които са го осъществили. Малко разминаване в годините може да бъде допуснато и от онези оперативни копия, събрани в „пита“, в която са нанизани от 10 до 15 малки ленти. В нея е описана годината на събирането й, а не годината на записването на всеки един отделен запис. В такава ситуация на помощ са оригиналите на всички записи и информацията в тях, които се съхраняват в специални хранилища, при определени условия и правомощия за ползване.
  Благодаря за корекцията и ще съм Ви благодарен, ако забележите и други. Те ще бъдат на момента коригирани.
  До Димо: Благодаря Ви! Бг поп на Бинар тръгна на 6 август 2012г.

 4. Поздравления за този канал.Чудесен музикален подбор и прекрасна българска музика звучи от него. Слушам ви от Испания разбрах за него от приятели от скоро и колко съжалявам че не съм знаел за него. От кога е създадено това радио и само в интернет ли се слуша?

 5. Песента „Момчето и вятъра“ в изпълнение на Мустафа Чаушев е от 1972 г., а не от 1974 г. През 1972 г. Чаушев с тази песен печели трета награда на Пролетния радиоконкурс.

 6. Вие сериозно ли? Здравко Петров се е опитал да Ви отговори, а Вие, след като не сте го разбрали – заяждал се бил!?!
  Как не разбирате, че голяма част от чуждиците в българския език не могат да се заменят със български думи. Я заменете с български еквивалент думите грамофон, магнетофон, компютър, интернет, радио, телевизия, та дори и думата музика, която също не е с български произход. Стрийм означава буквално поток и навлезе масово в българския език с появата на интернет и онлайнрадиата. Това, което слушаме в Бинар как да го наречем? Концерт? Не е концерт! Плейлиста? Не е плейлиста! Грамофонна плоча? Не е! Вие какво предлагате, какъв ви е проблемът? И нещо друго, Здравко Петров не е езиковед, а музикант, музикален редактор в БНР. Както Ви е написала Гергана от БНР само Българско е българска дума, национално и радио не са. И още нещо, терминът стрийм нито го е измислил Здравко Петров, нито го налага, че да искате да Ви дава обяснение.

 7. Дея Симеонова, и аз съм много доволен от този канал, защото се пускат много стойностни песни. Песни от младостта ми. Зададох конкретен въпрос, а вие сменяте темата, защото явно няма какво да отговорите. Можеше преспокойно да се даде синоним на чуджицата „стрийм“.

 8. ,,Иван Александър,, ако толкова Ви дразни терминът Стрийм, а ви е на сърце патрЕотизма, дружески съвет- гледайте си,, Скат,, и ,,Алфа,,и слушайте,, Бг Радио,,… Ние, феновете/ опа, почитателите!/ сме доволни от Нашето Радио!

 9. Гергана Николаева, коя сте вие и кой ви дава право да ме питате кой съм, че да искам обяснения на Здравко Петров?!? В качеството на каква ме питате?!??? Как си позволявате такова поведение?!???? Що за мерзост и нахалство?! Не съм искал обяснения. Зададох най-нормален и при това много смислен въпрос. Вместо въпросният господин да отговори подобаващо, той реши да се заяжда и да се прави на важен. Тъй че мойто поведение си е съвсем нормално. Всеки има право да зададе нормален и достатъчно смислен въпрос. Хората от моето поколение не всички знаем английски. Редно бе господинът да обясни. До Дея Симеонова. Дея, имам си много друга работа, но няма да ви давам обяснения. Да, бългафил съм. Редно, а и задължително по българското радио, когато става дума за българското, всичко да бъде написано на български език.

 10. Обикновено за чуждици и дребнотемия се заяждат хора, които просто нямат какво друго да изсмучат от пръстите си, а ужасно искат да се направят на капацитети… Срамота е!

 11. Че кой сте вие и кой е г-н Здравко Петров, че му да искате обяснения за stream? Я малко по-нормално поведение тук. Човекът много точен отговор ви е дал, но де толкова мисъл? По логиката на господина с двете имена от това което мисли че е редно трябва да остане само българско, защото национално и радио са думи с латински произход и са чуждици. Г-н Петров аз освен тук ви слушам редовно в предаванията по БНР, които водите и съм във възпита от големия ви интелект, знания и музикален подбор. Каналът ви ту к е уникален и трябва все повече хора да го слушат, а не да се и да ви занимават с глупости. Жив и здрав бъдете.

 12. Здравко Петров, помолих ви учтиво, а вие се заяждате, което не говори добре за вас. Думата „стрийм“ не е българска и затова ви попитах. Не мисля, че е редно по българското национално радио да се използват чуждици.

 13. Янко, напълно сте прав! Песента „Раздяла“ на Александър Йосифов, Павел Матев и Митко Щерев е записана в Първо студио на БНР на 22 юни 1970 г. от Емил Димитров със „Синьо-белите“ и оперативно копие от нея е изпратено в“Балкантон“ за да бъде включена в LP на певеца „Пее Емил Димитров“ под №4 от страна Б, пусната на пазара през декември на 1970. Грешката е техническа и оправена. Благодаря за напомнянето! В ротация в канал Бг поп са вече над 11 000 песни от фонда на БНР, дигитализирани от мен от лентов носител за периода 2012-2017г., така че…

 14. Иван Александър, моля, пред това, дайте определение и синоним на думата „компютър“!

 15. Моля, дайте определение и синоним на думата „стрийм“.

 16. Песента „Раздяла“ на Емил Димитров е от 1970 г., а не от 1971 г.

 17. Здравейте! От това, което сте написали, мисля че става дума за „Вода“, песента, която представи България на Евровизия през 2007г. в изпълнение на Елица Тодорова и Стунджи и се класира на 5 място. Елица Тодорова не е оперна певица, а народна, а също така е и перкусионистка. Поздрави!

 18. Г-н Петров, поздравления за цялата отдаденост на българската популярна музика и популяризането й в цялата й пъстрота.
  Преди година и половина Ви звънях в БНР за една песен на Леа (за Чатанугата) и Ви благодаря , че тогава повторихте едночасовия букет от нейни изпълнения. Искам да използвам тази трибуна и да Ви попитам, дали можете да ми кажете как се казваше една наша певица, която изпя песента „Море“, излязла някъде около 2000-2002 г. Като сламки мога да дам следното: – мисля че бе оперна певица; – песента бе тип денс, нещо като митре ле, само че там тя повтаряше „море“; – имаше и клип ала „канал 1″ от тогава; – хващал съм го два пъти по ТВ България тогава; – песента може и да е единствената на тази жена; – беше много приятна, тип летен денс хит. Дано с тези сламки да можете да ми помогнете с името на тази наша изпълнителка. Ако не Вие, то надявам се някой, който чете за това мое питане, да може и той да помогне.
  Хубав и успешен ден!

 19. Classic,
  Да така е,по целия свят музиката от ДЪРЖАВНИТЕ/ПУБЛИЧНИТЕ радиостанции е една, а от частните – друга, много по различна. По държавните е точно такава каквато сочи Милен,консервативна,строга,по ВИСОКИЯ масов вкус,лека класика,забавни оркестрови пиеси,лек джаз,мелоди-поп от 60-70-те.т.е. почти такава каквато беше БНР януари/февруари и каквато беше преди 1989 г. Казвам ти го от слушане на радия из цяла Европа та и извън нея (там по малко има държавни/публични радия – това си е европейски „патент“).

 20. До Милен Цветанов: Милене, в целия свят музиката по радиостанциите е една и съща. Нелепо е сравнението ти, че само в Европа е тека и, видите ли, нашето радио трябва да „звучи европейски“. Ние все Европа гледаме, а тя какво ни даде – разврат, пошлост, извратеност и простотия.

 21. Здравейте! Няма никакви причини радиото да спира ей така, освен ако няма глобален проблем в нашата система, който е рядкост, но ако се появи, спира за по-дълъг период от време, да речем 12 или много рядко 24 часа. Според мен причините са във Вашия интерент или в браузъра, с който отваряте канала.

 22. Здравейте,
  Аз съм нов слушател.Имам такъв проблем,че след 2-3 песни звукът спира.Бихте ли ми обяснили какъв е проблема.Предварително благодаря.

 23. Слушателите не са губещи, а напротив печеливши от спора между БНР и Музикаутор. По всички обществени радиостанции в Европа звучи предимно класическа, сериозна забавна музика и народна музика. От 1-ви януари /вчера/ програмите на БНР наистина звучат като европейски, за което аз лично се радвам много. Даже би ми било приятно музиката на този канал да се прехвърли и да звучи по Хоризонт, защото от там от години ни заливат с англоезична музика. Няма такова държавно радио по света, което почти да не пуска от създадената в държавата музика без значение от стила й! Аз джаз не харесвам така, че за него нямам мнение. Щастлива, здрава и късметлийска нова 2017 г.! Слушайте стойностна музика без значение от жанра и стила!

 24. Здравейте,
  Бихте ли предложили на хората, от които зависи, да добавят и web връзки към тези музикални канали във формат от типа AAC, AAC+ или MP3. Така каналите ще са много по-достъпни с различни клиенти и на различни устройства.

  Благодаря Ви, че се занимавате с благородната задача, да запазите жива българската култура!

 25. Като че бъркам годината на издаване, защото ми се върти заглавие, започващо с „б“, но за жалост не мога да назова нито дума от него. В текста ставаше въпрос за един художник. Проверих – не е участвало в „Мелодия на годината“ и „Златният орфей“ в този период… Много Ви благодаря за отговора, все пак!

 26. Здравейте! „Момичетата, които обичах“ е песента от посочената от Вас 1986 г., записана от Христо Петров!

 27. Здравейте, опитвам се да си спомня заглавието на една песен на Христо Петров, която излъчихте точно преди лятото на 2016. То беше с три думи, от 1986 е записът (ако не се лъжа). Благодаря предварително!

 28. Благодаря Ви много за хубавите думи, г-н Кирилов!

 29. Здравейте колега съм от медийния бранш! Поздравления за изключително богатата и изпълнен с вкус избор на български популярни песни в музикалния интернет канал на БНР. Този канал е едно от най-големите музикални богатства на България в интернет! Поздрави до Здравко Петров, помня музикалните предавания с него по програма „Христо Ботев“ още от преди 10-15 години. Невероятен ерудит и познавач на българската популярна песен! Дерзайте и не променяйте нищо в този канал, защото е остров сред морето от простащина!

 30. Благодаря Ви – не бих издържал така наречения парламентарен контрол …, не ни стига, че са красиви, ами са и умни …

 31. Да! Следете музикалните предавания на БНР!

 32. Имам голяма молба, да направите предаване за един от най талантливите, прекрасни музиканти, който си отиде много рано от този свят,Юксел Ахмедов. Направете предаване и за група фоноекспрес, на която беше ръководител. Уникален човек,изключителен.

 33. Емил Димитров и Лили Иванова от 1965 насам изпълняват The Beatles – незаменимо!

 34. Уважаеми слушатели, довеждаме до знанието ви, че технически са причините заглавията на излъчените творби да не се сменят на плейъра на Бин@р – Бг поп. Моля да ни извините, работи се по отстраняването на техническия проблем!

 35. Благодаря Ви, г-н Нанев!

 36. Благодаря на г-н Здравко Петров, че продължава да ни поднася шлагерите на миналото, но също и да прилага подчертан вкус при подбора на съвременни изпълнители, което е много трудно в наши дни. Пишете отзиви повече, любители на популярната песен. Здравко заслужава много и ярки похвали. Здраве и успех, задочни приятелю!

 37. На 6 август 2012 г. в 12.00 ч. БНР пусна единствения по рода си ефирен канал за българска поп и рокмузика – БГ ПОП !

  За тези четири години в ефира на Бг поп на Бин@р в ротация са над 11 000 дигитализирани от лентов и от други носители безценни записи с българска поп и рокмузика от фонда на БНР, всички те записани в периода от 1950 г. до наши дни!

  ЧЕСТИТ ДА НИ Е ЧЕТВЪРТИЯТ РОЖДЕН ДЕН !

  Слушайте ни на адрес: http://binar.bg/player/bgpop/

 38. Ваш почитател съм и затова проявявам разбиране – сега сме в предизборно време.
  Този героизъм ми идва обаче малко в повече…живял съм в тия времена.

 39. Благодаря най-сърдечно, г-н Пенков! Само едно уточнение, Канал Бг поп на Бин@р не е мой, а на БНР. Аз нося отговорност за дигитализирането на записите с българска поп и рокмузика от фонда на БНР, за 24 часовото им ротиране в канала и за музикалния им подбор в отделните стриймове. Поздрави на Вас и на всички наши сънародници в Америка, Вие давате стимул на нашата работа!

  Благодаря и на Вас, Даниела Динова!

 40. Анонимният преди два дни бях аз, съжалявам, пропуснала съм…

 41. Слушам ви от Америка, живея там от 30 години. Огромно благодаря на Бинар и на Здравко Петров за големия му професионализъм и труд, който полага за неговото радио. Великолепено бе предаването за Паша Христова, в което чух толкова много песни, голяма част от които изобщо не съм знаел. Господин Петров, това ли са всичките песни на Паша и кога ще можем да ги чуем отново. Благодаря ви още веднъж и да знаете, че съм казал на много българи в Америка за вашето радио. Жив и здрав да сте. Димитър Пенков- Бостън

 42. Вече 99% от музиката, която слушам на компютъра си, е Бинар-БгПоп. Голямо разнообразие, несравнимо удоволствие да чуваш песни, незвучали по времето, когато са били записвани, по незнайни причини, в различни изпълнения, от изпълнители, някои от които са били забранени за времето си. Ще се намери ли политик, който да помогне да се открие ефирно време за този Бинар-БгПоп? Дано да доживеем!

 43. Защото Жул Леви така е кръстил така оркестровата си пиеса, записана от ЕОБРТ през 1972г. – „Рондо“.Тя е в рондо форма, основана на периодично (в случая четирикратно) провеждане на темата, която е върху „Вино пият“. Между провежданията на въпросната тема са разположени различни части, наречени епизоди. Схемата на това произведение е следната: (А – В – А – С – А – D – А) А – темата, B, C и D – контрастните епизоди. Да, Жул има произведение със заглавие „Хумореска“, в което също използва въпросната песен, но то е изпълнено от „Колегиум музика“ и е със съвсем друга жанрова и фомообразуваща принадлежност.

 44. Защо Рондо?!?
  Миналата пиеса са нарича „Хумореска“ по песента „Вино пия“!

 45. Браво! Поздравление! Благодаря за удоволствието, което ми достави!

 46. „Адажио“ на Заберски. Какво богатство. И как пее Лили тогава …

 47. За пореден път похвала за Бинар-истинско удоволствие с музиката на Тончо Русев- ранните му песни , изпълнени от Георги Кордов, Маргрет Николова, не толкова популярни, но страхотно музикантски! Велик е Тончо!

 48. Thank you!

 49. Greetings from London, Kentucky in the United States.
  I have been fascinated by the history of pop music in Bulgaria for some time and listening to this station on the internet for around a year.

 50. Gracias! Un saludo a México!

 51. Saludos de Monclova Coahuila México.
  A sus órdenes.

 52. Buenas tardes.
  Saludos de Monclova Coahuila México.
  A sus órdenes.
  Su cultura es Interesante…

 53. Няма да е лошо да има един телевизионен канал с такива песни само БНТ ги излъчва или поне и вълнов сигнал на това радио!

 54. zdravetz70@mail.bg

 55. Здравейте г-н Петров, търсих имейл адрес за контакт с Вас но не открих такъв. Ще съм Ви благодарен ако ми кажете къде и как мога да се свържа с вас.

  Поздрави!

 56. без коментар

 57. добре, харесва ми!

 58. Марги Хранова- недостижима!

 59. Ех, съжалявам за случилото се с предния коментар. Просто твърде малки клавиши за големи и несръчни пръсти

 60. Да живееш на хиляди километри от всичко,което обичаш,да слушаш и говориш чужд език сред чужди хора и да се чувстваш чужд във времето,в което живееш… И срещу всичко това да имаш понякога само музиката от отминали години,която иначе няма къде другаде да чуеш…
  Това не могат да опишат никакви думи.
  Да живееш на хиляди километри от всичко,което обичаш,да слушаш и говориш чужд език сред чужди хора и да се чувстваш чужд във времето,в което живееш… И срещу всичко това да имаш понякога само музиката от отминали години,която иначе няма къде другаде да чуеш…
  Това не могат да опишат никакви думи.
  Благодаря Ви.

 61. Радвам се, че всичко е наред и че ни слушате!Благодаря за хубавите думи!

 62. Получи се.
  Ей,че хубаво!
  Ще си слушам любимата музика и в движение!

 63. Благодаря Ви много. С Андроид съм. Ще си сложа плеър’а и пак ще опитам.
  Хубав ден Ви желая.
  И поздравления за подбраната с вкус музика и идеята!

 64. С какъв телефон сте? ако сте с Iphone, изписвате в търсачката http://www.binar.bg , след което избирате канал Бг поп. Ако сте с Андроид трябва да инсталирате MХ плейър.Ако не Ви отваря канала директно, изписвате в мрежовия му поток следния адрес:rtsp://pri.cdn.bg:2003/fls/5.stream и давате ок. Това са начините!

 65. Благодаря Ви предварително!

 66. Имам един въпрос:
  Как бих могъл да слушам радио Бинар/БГ Поп през телефона си?

 67. Да ме прощават големите корифеи, които уважавам безкрайно, но МОЖЕ БИ в оригинално изпълнение на Доника Венкова е много оригинално, а за аранжиментът -респект. И разбира се- авторите Надежда Захариева и Тончо Русев!

 68. Пуснете Мария Нейкова

 69. Може ли да пуснете на Мария Нейкова-Кажи ми?!
  Eдна малко позабравена песен!
  Уникална е…

 70. Родна реч,омайна,сладка…
  музика и песни на Бинар

  Колкото съм по-далеч
  чувствам ви по-близко
  Това е наща родна реч
  Речта на мама и на татко
  Обичам ви!

 71. Мария Ганева- невероятни песни!

 72. Може ли да пуснете на Паша Христова Еднакви съдби?

 73. Уникална песен е Кажи ми!
  Дано по-често я чуваме както и други на Мария Нейкова!

 74. Може ли да пуснете на Мария Нейкова-Кажи ми?!

 75. Йорданка Христова- неповторима и талантлива!

 76. Вие сте единственото хубаво нещо в тази скапана, бандитска „държава“…

 77. Бинар внесе нови аспекти във вникването и обикването на прекрасната ни българска поп-музика! Стриймът с песните на Ангел Заберски затвърждават това!

 78. Морис Аладжем- респект!

 79. Истинско удоволствие с песните на Александър Йосифов!

 80. Не мога да се ангажирам с конретен час, освен тричасовите стриймове, посветени на на годишнините им от рождението и кончината им.

 81. Към колко часа горе долу?!

 82. Всеки ден звучат!

 83. Ще е хубаво по- често да чуваме Паша Христова и Мария Нейкова!

 84. Лесно е, инсталирайте си, ако сте с Андроид, BS Player или MХ Player и ще можете да ни слушате без проблеми! След като ги инсталирате, напишете в мрежовия поток следното и го запаметете: rtsp//pri.cdn.bg:2003/fls/5.stream

 85. Ще е хубаво да има и мобилно приложение и по често да чуваме Паша Христова и Мария Нейкова! Прекрасен канал!

 86. Много хубав канал!
  Искам по-често да чувам Мария Нейкова!
  Ще е добре да направите и мобилно приложение на канала!

 87. Благодаря Ви за хубавите думи! Да, разбирам Ви, но така е структурирана системата, т.е да изписва в ефир само имената на изпълнителите и заглавията на песните, годината на записа и неговият вид. Но!… Слушайте специализираните стриймове, посветени на певци и автори по повод техни годишнини.

 88. Уважаеми г-н Петров, още веднъж благодарности за музиката, която ни подбирате. Тя не може да бъде чута никъде другаде. Искам да уточня-по света, разбира се, не само у нас :). И се питах с какво можем да подкрепим делото Ви – един вид „билетче“ за вход. На първо време може би единствено с добронамерени мнения, пък дано Вие самият поискате конкретно нещо повече. Ето, присъединявам се към думите на г-н Ботьо Буков за непълната информация. Напр. в момента слушаме „Маргрет Николова – Нощният влак /1963/, продуцент: БНР, година: 1963, Запис: моно“. Лично на мен това не ми стига. Вече не излиза в-к „Радио-телевизионен преглед“, няма откъде човек да научи, че песента е композирана от Стефан Пехливанов, светла му памет, но единствено Вие можете да ни припомните автора на стиховете. И това важи за всички други изпълнения. При дигитализирането тези тагове задължително са запълнении, следователно трябват само 10-ина реда HTML код и готово. Или има някаква друга пречка? Моля, кажете.
  Благодаря още веднъж и „Шапки долу“ пред това, което вършите!

 89. Благодаря Ви за хубавите думи! На въпроса Ви дали знаят българските създатели на забавната ни музика за този канал и дали го слушат, трудно мога да Ви дам точен отговор. Някои да, други може би не! За излъчването на канала на вълнов обхват също трудно бих Ви отговорил, но какво пък, 21 век сме, чрез интерент ни слушат милиони в цял свят! Бъдете живи и здрави, благодарим Ви, че ви има – нашите слушатели!

 90. Огромни благодарности на БНР, че го има този канал, който е едно национално богатство. Огромни благодарности и към човека, който го прави – музикалният редактор Здравко Петров.Личи си, че е изключителен и доказан професионалист.Познавам неговата работа от програма Хр.Ботев и неговите предавания за българска музика.За мен това е човек с много познания. Много съм впечатлен от снощния концерт в памет на Бъни. Г-н Петров, ако четете тези коментари може ли да ми отговорите на два въпроса: 1. Знаят ли българските певци и композитори, че има такъв канал, в който звучт техните песни, дори и във времетраене от три часа, нещо което друго радио едва ли си е позволявало. 2. Този канал може ли да се излъчва и на вълнов обхват? Благодаря ви още веднъж за радостите, които ни създавате.

 91. Много приятна бе срещата ми с песните и с музиката на Димитър Вълчев. Благодаря… П.Н.

 92. Този канал трябва да звучи в училищата в междучасията. Имаме невероятно музикално богатство.

 93. Благодаря на радио „Бинар“ за прекрасните песни на Борис Годжунов, които ни припомни! Поклон пред огромния талант! Винаги ще помним този великолепен кадифен глас!

 94. Какво богатство е радио Бинар! С най-голямо удоволствие следя стриймовете и го слушам отивайки и прибирайки се от работа ежедневно. Живеейки в чужбина, усещането да слушам музиката от 50-те нататък, засилва любовта към българското многократно. Колко качествена музика, аранжименти и текстове са се правели. Слушайки песните на Найден Андреев, лека му пръст, се изумих, че „Конче мое“ съществува и то още от 1978 по негова музика ( по прекрасните стихове на Борис Христов) и изпълнение на Росица Борджиева, а си мислех, че само Тоника СВ с Ваня я изпълняват. Какво богатството е това радио! Продължавайте в същия дух!

 95. Чудесен канал, който открих чрез мои приятели във фейсбук.Слушам ви от Канада и ви се възхищавам на чудесните подборки.Откъде сте извадили толкова много българска музика? Много от песните не съм ги чувала. Хиляди благодарности на редактора, който прави това чудо!!!!!

 96. Здравко Петров е преди всичко музикант за разлика от „Гошо“. Огромен респект и уважение към него и това, което прави за българската музика в този канал!

 97. Този Гошо е неграмотен, пълен аналфабет, в музиката и във всички изкуства изобщо. Дори и в правописа на родния си език е неук. Необяснимо за мен е отгде ги измисля тези тъпи оценки на най-доброто радиопредаване за обичаната от всички българи поп музика. Той или е бавноразвиващ се или наистина е луд, който трябва да бъде изпратен в съответния лечебен дом. Гошенце, иди на доктор – и психоболните са хора, но е по-добре да се лекуват.

 98. Абе вие луди ли сте? Този канал е национално богатство! Огромни адмирации и уважение към институцията БНР, че е съхранила през годините тези записи. Откакто научих, че го има почти всекидневно съм на него. Г-н Петров не го познавам, но му слушам редовно предаванията по БНР и мога да кажа само едно, че е огромен професионалист и наистина много знаещ. Това няма как да се скрие. А в България както знаем професионалистите не са долюбвани много.Слушайте само половин час от този канал или неговите предавания по „Христо Ботев“ и ще се уверите. Прави ми впечатление, че подборът на всяка една песен е на точното си място.

 99. Не занм какв е проблемът на „Гошо“, но имах честа да познавам г-н Петров, който ми преподаваше в музикалната академия. Няма по ерудиран и знаещ преподавател от него. Неговите лекции бяха най-посещавани. Той ме запали по българската музика, която аз не познавах. Сега работя в Норвегия и редовно слушам този канал. Здравко Петров има такива невероятни познания за музиката, че никой не може да му стъпи на малкия пръст, наричахме го ходеща енциклопедия. Той може еднакво добре да ви говори за класическа музика , за поп, за джаз, за всичко. А как свири на пиано класика, а и не само.Шашкаше ни! Така че „Гошо“, вземете и си посипете главата с пепел.аман от измислени хора !

 100. Благодаря Ви за чудесния Музикален Бинар БГ поп, Г-н Петров. Слушам ви с голямо удоволствие от далечен Монреал; никога до сега не съм имала технически пеоблеми, записите са безупречни. Благодаря Ви още веднъж.

 101. Гошо, всеки има собствени версии за истината, Вие също. Тя се доказва в съда. Но да отправяте сериозни и видимо на всички писмени обвинения на стената на Бинар, канал Бг поп на БНР, за фалш и алчност за пари на служебно лице на БНР, както и да го наричате, цитираме ви: „Новият „БАЙ ГАНЮ““, са много сериозни обвинения, за които носите съдебна отговорност. Имайте предвид, че Вашият IP e достъпен и известне на администраторите и при последвали нови такива ще бъдем принудени да сезираме прокуратурата.

 102. Перфектен канал за българска поп музика, брлилянтно и разнообразно подреждане, вкус и естетика. Браво! Класика сте!

 103. ИСТИНАТА ВИНАГИ БОДЕ!!!

 104. Предупреждаваме ви, че на всеки публикувал тук лесно можем да открием IP адреса. За обидни квалификации и недоказани обвинения като долните, носите съдебна отговорност!

 105. ПОЗДРАВИ ЗА OFF!!!
  ВИДЯ се ФАЛША на PetrOOF.Алчен за пари.Не мисли за хората,а за парите…ясно.Новият „БАЙ ГАНЮ“

 106. Abe kvo tolkoz se radvate, PetrOFF si probutva negovite si neshta – razni deto nikoi ne gi e 4uval, dori i da vla4at…. – A vie mu pravite vqtar!!!! Prenebregvat se hubavi neshta – vyrtqt se Bokluci!!! GOSHO e prav, i tova 4e go polu4avash „bez pari“ – ne e opravdanie!!!!

 107. Гоше,

  За нещо което получаваш без пари – радвай се че го има, никой с нищо не ти е длъжен.

 108. Къде си бе,Gabcho???Чуваш ли отвратителният си звук.Влачи от три дена .Просто питам ДОКОГА?

 109. В момента БГ поп бинар няма звук. БГ фолклор бинар има

 110. Истината ВИНАГИ боли!!!

 111. Гошо, звукът е чудесен! Интернетът ти е калпав или връзката. Бъди по-възпитан и си подбирай думите!

 112. ЗВУКЪТ е отвратителен.Често влачи.Спят ли тия ГЛУПАЦИ от радиото???Събудете се СМОТАНЯЦИ!!!

 113. КРАСИВИ ПЕСНИ, РАЗНООБРАЗНИ ПОДБОРКИ!

 114. DAVAJ VSE TAKA…

 115. J’adore la Bulgarie, et votre musique aussi. Toujours un plaisir de découvrir votre culture…

 116. Още веднъж поздраи за чудесния и хармонизиран подбор на българските най-хубави песни и оркестрови мелодии хубавото си е хубаво!

 117. Здравейте канала е прекрасен. Бих искал да има тематични вечерни часове в който да звучи музиката от едно деситилетие или филмова музика.Така музикалните ни познания ще бъдат разширени и обогатени.Ще се радвам и на предавания който са свързани с творчеството на даден изпълнител.Помислете и за плейлиста или седмична класация с гласуване. Вярвам че всичко това ще направи канала много интересен.

  Пламен 32.

 118. Благодаря за днешната и вчерашната песен на Маргарита Димитрова. Страхотни нюанси има скрити в гласа й.
  Днес 11 март – 16 ч. 08 мин.

 119. За първи път чувам толкова чист и качествен запис на Маргарита Димитрова. Той е моно, но ме „шашна“ и текстът и музиката, но най-вече вдъхновено изпълнение на бедната страдалка върховна певица, която бях забравил напълно. Настина Маргарита Димитрова, бог да прости странностите й, е глас над гласовете за миналия век в България. Признатите прими бледнеят пред нея. Вицовете за подадените над другите глави ги отряват и за онези които искат да илязат от казана на ада ги дърпат обратно.
  Цитат: „През 1968 г. Маргарита получава трета награда в международния раздел на „Златният Орфей„. По повод на представянето й известната френска актриса и певица Даниел Дарио, почетен гост на фестивала, възкликва: „Една малка България може да бъде щастлива, че има такъв глас. В гърлото на тази жена са скрити милиони“.

 120. Благодаря Ви за оценката, благодаря, че ви има – слушателите на Бин@р – Канал Бг Поп! Бъдете живи и здрави!

 121. Предишният анонимен бях аз – пропуснах…

 122. Тук няма дискриминация на изпълнителите, на деление на нови и златни, което правят повечето радиостанции. Всички песни имат равно право на слушаемост, и ние – за разнообразие, за което благодаря. Особено за инструменталните изпълнения – спомням си първите години на програма Хоризонт – 2 песни, следва инструментална пиеса. Както и във всеки ресторант – 10 души оркестър на живо, танци валс в кръг… Времена…

 123. От първата вечер на представянето й е, може би затова!

 124. „Паша Христова – Ах, този дивен свят /1971/ – документален запис от фестивала в Сопот – 71″

  Много интересен запис – по-различен е от видеото, което може да се намери от същия фестивал…

 125. Me ha gustado mucho, si señor!

 126. Не мъчете ухото си, слушайте си го от плочата в стерео варианта!!!!!!!

 127. Лили Иванова – “ Разпилей ме ти цялата „. Защо ни измъчвате с този лош запис при положение,че песента е записана в стерео вариант в албума “ Камино “ 1970

 128. Лили Иванова – „Разпилей ме ти цялата“ – каква мъка за ухото,при положение,че песента съществува в стерео вариант.Не ни измъчвайте с такива записи.

 129. Да, Иван!

 130. здравей здравко петров.
  може ли и да има балади в твоето предаване в бинар.бг
  моля те.

 131. Благодаря за Голямата танцова сюита по творби на Йосиф Цанков, дирижирана от Емил Георгиев.

 132. Да, технически! Вечи всичко е наред!

 133. От вчера, 21.10 не мога да пусна нито един от музикалните канали на радио бинар?!
  В мен ли е проблемът или е технически?
  Лек ден и дано по-скоро се оправят нещата…

 134. Имам щастието да познавам лично тази певица, която за огромно мое/наше съжаление сега радва чуждестранната публика с прекрасния си глас. За кой ли път се случва така и докога ще прогонваме талантите си навън?!
  Бъди жива и здрава, скъпа Краси! и помни, че най – хубавото в твоя живот тепърва предстои ;):):)

 135. Благодаря! Ще го направим,
  Успех и занапред!

 136. Благодарим Ви за хубавите думи! Да, проблемът с изписването на авторите е софтуерен, но ако се присъедините в страницата ни във фейсбук, ще разберете кои са авторите на повечето песни, защото във вечерните стриймове акцентираме върху рождените им дни! Поздрави!

 137. Слушаме ви, четем ви, гледаме (доста по-рядко:)) почти от самото начало на проекта. Поздравления за модерната идея, за труда, ентусиазма (личи си), вдъхновението.
  И като на фенове – позволете две препоръки: сигурно е въпрос на софтуер, но някак много нелогично едновременно се отварят различни пречещи си „нови прозорци’, впрочем вероятно си го знаете.По-същественото, специално за БГ топ – дали има възможност да публикувате и имената на авторите на текстовете, световна несправедливост е, но тези поети винаги са в сянка, а, убедени сме – сте съгласни, че имат принос за чара на всяка любима песен.

 138. Не искам да заспиш / пее я Иван Цачев е една най хубавите песни в БГ Радио и певеца я пее страхотно.

 139. Иван Ахчийски – Пролетен зов /1957/
  За първи път чувам този певец,но е просто с такъв топъл глас ,че напомня онова позабравено звучене от времето на Аспарух Лешников…
  Благодаря!

 140. Феноменално радио!
  Моля от името на всички знайни и незнайни,принудително емигрирали Българи:
  - Не го спирайте! Понякога само него си имаме от родината,неопетнено…

 141. Деян Неделчев- Молитва 2001
  „Земя, ти имаш хляб и гроб за всички…..“ Какъв за Бога е тоя текст?

 142. В момента: Деян Неделчев – Защо /1993/
  Продуцент: Андрей ЗаревГодина: /1993/
  И какъв точно БГ ПОП Е ТОВА ?

 143. За сефте чувам „Конче мое“ на Росица Борджиева с тази мелодия и аранжимент. Явно това е някакъв по-нов аранжимент или поне на мен така ми звучи като по-съвременен от това, което аз знам :)

 144. Браво заради 2-та годишнина на BINAR, е да ама аз си мисля че ще има нови регонални радиостанции на БНР в Провинцията. Гредах интервюто и с г-н Мартин Минков от БНР-Бургас, ама нямате във Велико Търново или Габрово ефирни, областни или по Интернет?

 145. Браво заради вторта годишнина на BINAR, е да ама аз си мисля че ще има нови регонална радиостанции на БНР в Провинцията. Гредах интервюто и с г-н Мартин Минков от БНР-Бургас, ама нямате във Велико Търново?

 146. жега

 147. Каналът е ОК

 148. Къде изчезна сайтът ва БГ Поп във фейсбук?

 149. ЩЕ тръгне ли някога както трябва това радио? Пак липсват имената на песните?

 150. Ех, Кордов! А след него Райна Денева…каква наслада. Чудя се защо не съм я чувала до сега. Радвам се, че вече знам името на автора на сайта. Бъдете здрав!

 151. Авторът съм аз, БЛАГОДАРЯ ВИ!

 152. Сърдечно благодаря на автора за удоволствието, което ми доставя с всяка песен. Подбор с много вкус! Някои от песните не съм чувала до сега и ме изненадват все приятно, а други са ми любими. Радвам се, че ви има!

 153. Забравила съм, Богдана колко хубаво изпълнява песента!!!!!

 154. Радвам се, че има канали за българска поп и фолклорна музика. Преди години слушах често програма „Христо Ботев“ на БНР и си спомням за Ззравко Петров като уникално добър музикален редактор! Успехи!

 155. Музиката е лек за душата ми. Вие избирате най хубавите песни за нас радио слушателите. Аз съм от Котел поздрави от Атанас желая ви здраве и щастие на целият ви екип. Някой от записите които слушам ги имам на плочи.

 156. Кога? Конкретен случай и пример дайте!

 157. Защо песните не се възпроизвеждат до края? Много е грозно и дразни слуха !

 158. Уникално радио!

 159. Трудно ми е да дам еднозначен отговор за целия период – от началото на 50-те до 1989г., защото този процес е динамичен и свързан с много фактори, но средно: през 50-те години, за година, около 30, в това число и оркестрова забавна музика, 60-те – 50- 70, 70-те 130, 80-те – 200, като тези цифри са приблизителни!

 160. Г-н Петров, горе-долу по колко БГ сингъла са записвани за една година в онези времена? Говоря за 70-години на социалистическа България?Благодаря предварително за отговора! С уважение: д-р Тодоров, Ловеч

 161. Благодаря, че Ви има, слушатели на Канал Бг Поп!

 162. Вчера го открих и се радвам. Ще слушам постоянно, защото харесвам българската поп музика, сътворена през втората половина на ХХ век. Не забравяйте, че Лили и Емил са големите звезди и ги пускайте по-често. Трябва да се гордеем с това наше наследство. Нека звучат повече песни на Тончо Русев, Александър Йосифов, Морис Аладжем, Найден Андреев и Зорето Попова.

 163. Поздравления! Отдавна трябваше да се направи! Имаме страхотни стари неостаряващи песни!

 164. От сърце благодаря за този оазис!

 165. Благословени да са хората,които възраждат България с неизчерпаемата й Култура!!!!!