Слушай

Duende

Какво е Дуенде?

Дуенде буквално е добро духче, което може да се появи в общуването между творец и публика. Състояние извън определенията и обясненията. В Бинар това е музикален стрийм с дванайсет тематични разклонения, които непрекъснато се преплитат. Авторът Людмил Фотев ви оставя на вълните на вашето въображение.

Възможните му брегове са от двете страни на Атлантика: от Андалусия, през Кабо Верде, Куба, чак до Перу и Бразилия (има свидетелства и на фенове от Антарктида). Дуендето има възможен превод на английски и като feeling – нещото, без което няма джаzz (+). А съвременният джаз е в непрекъснат обмен и с босата, както и с болерото, фламенкото, тангото, морната, разбира се – и с електрото. Така са и те помежду си. Ще ги откривате (над 10 000 различни заглавия) и ще се откривате, особено ако сте от тези, които имат това, което са, а не са това, което имат.

8 9 10 11 12 13 14-15 16 17 18 19 20 21-23 24-7
Batucada mix Por alegrias Todos os mundos Brasi-lectro Tropica-lipsis Afro-cubismo Siesta Bossa ’n’ jazz Ida y vuelta Cuba libre Con alma Flamenco-etxea Evening mix La noche es joven