Facebook YouTube Vbox7 Twitter Mixcloud

Oddisee в София

Йордан Марков
Преди 4 седмици

Share

×

След концертите на Акуа Нару и Джеси Ланза, ReelFeel и София Лайв Клуб ще посрещнат Одиси.

Хип-хоп изпълнителят от Вашингтон вече е работил с легендарните Кендрик Ламар, Джей Коул, Флайинг Лотос и много други, въпреки че е само на 32 години. Уникалният продуцентски нюх, уменията зад микрофона и поетичният талант са фактори, който превръщат Амир Мохамед ал Халифа (Amir Mohamed el Khalifa) в повече от интересен артист.

На 7-ми април неговата музикална одисея ще разтърси и София, една от спирките в мащабното му тримесечно международно турне „Beneath The Surface“ („Под повърхността“). Наред с добре познати парчета, той ще представи и продукция от новия си 11-ти албум „The Iceberg“ („Айсбергът“), който излезе само преди броени седмици.

Заедно с Одиси на сцената ще застанат музикантите от Гуд Комп’ни (Good Compny). Освен че са добри приятели откакто се помнят, те свирят заедно и обикалят света в последното десетилетие, което придава на музиката им невероятен заряд и усещане за цялост. Именно тази енергия и симбиоза е нещо, което феновете на качествения хип-хоп не трябва да пропускат.

Когато чуя бийта, вече знам какво ще напиша. За мен е важно да предам на публиката определено съобщение, но никога не забравям, че основната ми цел като артист е да забавлявам хората. Така че, ако искате да чуете посланието – слушайте, ако не – изключете си мозъка и танцувайте.

Ще посветим цял час на еклектичния музикант и неговите разностилни творби тази събота от 19:00 ч. в Eklektrik само по Радио Бинар.

 

Какво е IDM?

Intelligent Dance Music може да се определи като един спектрален стил в елекронната музика, в който няма ограничения на въображението и в източниците на вдъхновение. Въпреки безбройния избор на звуци, които можеш да сътвориш само с един лаптоп (ако знаеш как), инструментите и тембрите се преплитат безупречно и безпроблемно, дори и провокативно.

Какво е продуцент?

В този поджанр най-важното е така-нареченият продуцент (произлиза от английския термин producer в музикалното производство). Продуцентът е човекът, който буквално преобразява бинарни редици в магия, и няма време да спори с адвокатите на музикални лейбъли и компании къде и с колко голям шрифт да бъде изписано името му върху албума.

В този ред на мисълта предаването “Еклектрик” се различава от повечето други не само в музиката, но и в съдържанието си, защото ще се фокусира предимно върху лицето/лицата, отговорни за продуцирането на самата музика, а не задължително върху изпълнителите.

Защо IDM и “Еклектрик”?

Основно предимство на IDM е голямото разнообразие на този стил. В предаването спокойно съжителстват песни с house, techno, electro jazz, hip-hop, breakbeat или nu-soul звучене, подбрани от IDM продуценти, за които разностилността е интегрална част от звука им. Музиката от този жанр не е комерсиална и популярна, което не значи че не е мелодична и сравнително лесна за възприемане, но със сигурност не и елементарна.

В столичния ефир нито една станция, а и нито една медия в национален ефир все още не предлагат подобен тип звучене.

Фейсбук:

https://www.facebook.com/eklektri4estvo