Facebook YouTube Vbox7 Twitter Mixcloud

Bosskar Wild

Стефан „Bosskar Wild“ Игрибозов и неговата необятна страст

От съвсем мъничък слуша соул, фънк и рок. Последвано от бунтовнически период, пълен с пирони и метал, и то от скандинавския вид. Задължителната фаза от джънгъл и дръм енд бейс е след това, за което най-спокойно може да се каже, че H.M.S.U. са отчасти виновни. Боско пък не спира да расте, защото оттогава не се разделя с електронната музика – а точно обратното. Вече почти 10 години пуска на партита и прави миксове, най-пресните от които дори се носят по честотите в Лондон всяка събота от 20 ч. до 22 ч. наше време по Soundwave Radio. Засега се е вкопчил в хаус музиката. И все пак успява да поддържа многостранната си връзка с всички разновидности на музиката чрез еклектичните си миксове, в които съчетава подбрани акапели на фънк и соул песни с различни инструментали. Само не го занимавай с дъбстеп и чалга, ако е възможно. https://youtu.be/SJz5b0tPQeg Събота – 19:00 ч. – само в Eklektrik – 2 часа с Bosskar Wild.

Какво е IDM?

Intelligent Dance Music може да се определи като един спектрален стил в елекронната музика, в който няма ограничения на въображението и в източниците на вдъхновение. Въпреки безбройния избор на звуци, които можеш да сътвориш само с един лаптоп (ако знаеш как), инструментите и тембрите се преплитат безупречно и безпроблемно, дори и провокативно.

Какво е продуцент?

В този поджанр най-важното е така-нареченият продуцент (произлиза от английския термин producer в музикалното производство). Продуцентът е човекът, който буквално преобразява бинарни редици в магия, и няма време да спори с адвокатите на музикални лейбъли и компании къде и с колко голям шрифт да бъде изписано името му върху албума.

В този ред на мисълта предаването “Еклектрик” се различава от повечето други не само в музиката, но и в съдържанието си, защото ще се фокусира предимно върху лицето/лицата, отговорни за продуцирането на самата музика, а не задължително върху изпълнителите.

Защо IDM и “Еклектрик”?

Основно предимство на IDM е голямото разнообразие на този стил. В предаването спокойно съжителстват песни с house, techno, electro jazz, hip-hop, breakbeat или nu-soul звучене, подбрани от IDM продуценти, за които разностилността е интегрална част от звука им. Музиката от този жанр не е комерсиална и популярна, което не значи че не е мелодична и сравнително лесна за възприемане, но със сигурност не и елементарна.

В столичния ефир нито една станция, а и нито една медия в национален ефир все още не предлагат подобен тип звучене.

Фейсбук:

https://www.facebook.com/eklektri4estvo