Facebook YouTube Vbox7 Twitter Mixcloud

Нечуваните 9 кила на Pierre

Йордан Марков
Преди един ден

Петър „Pierre“ Миладинов – доктор, баща, диджей и водещ.

Докторантурата по обществени комуникации и информационни науки и щастливото му семейство явно не са достатъчни за един креативен и безграничен човек като Петър Миладинов. Освен, че е и водещ на емблематичното предаване за ъндърграунд музика „Субфактор“, Pierre е и гуру на тавите. За всеки сет Пеко Дъб носи 2 сака винилови плочи. Всяка има 2 страни, като за предаването си той се ограничава до едната страна, но тази събота в 19:00 ч. за Eklektrik Pierre изцяло ще обърне другата буза.

 

Какво е IDM?

Intelligent Dance Music може да се определи като един спектрален стил в елекронната музика, в който няма ограничения на въображението и в източниците на вдъхновение. Въпреки безбройния избор на звуци, които можеш да сътвориш само с един лаптоп (ако знаеш как), инструментите и тембрите се преплитат безупречно и безпроблемно, дори и провокативно.

Какво е продуцент?

В този поджанр най-важното е така-нареченият продуцент (произлиза от английския термин producer в музикалното производство). Продуцентът е човекът, който буквално преобразява бинарни редици в магия, и няма време да спори с адвокатите на музикални лейбъли и компании къде и с колко голям шрифт да бъде изписано името му върху албума.

В този ред на мисълта предаването “Еклектрик” се различава от повечето други не само в музиката, но и в съдържанието си, защото ще се фокусира предимно върху лицето/лицата, отговорни за продуцирането на самата музика, а не задължително върху изпълнителите.

Защо IDM и “Еклектрик”?

Основно предимство на IDM е голямото разнообразие на този стил. В предаването спокойно съжителстват песни с house, techno, electro jazz, hip-hop, breakbeat или nu-soul звучене, подбрани от IDM продуценти, за които разностилността е интегрална част от звука им. Музиката от този жанр не е комерсиална и популярна, което не значи че не е мелодична и сравнително лесна за възприемане, но със сигурност не и елементарна.

В столичния ефир нито една станция, а и нито една медия в национален ефир все още не предлагат подобен тип звучене.

Фейсбук:

https://www.facebook.com/eklektri4estvo