Facebook YouTube Vbox7 Twitter Mixcloud

Funkдърграунд @ Eklektrik

Йордан Марков
Преди 2 седмици

Share

×

Започва Funkдърграунд – предаване посветено изцяло на фънк, хип-хоп и ъндърграунд културата.

Надали ще се намерят по-подходящи пътеводители, които да ви придружат до дълбините на брейк културата и обратно, от легендарните Bboy Mochacho и DJ Bosskar Wild. Разговор с водещите за всичко фънк и ъндърграунд – само тази събота в 19:00 ч.

Ако случайно мислите, че промото е добро… просто имайте търпение още мъничко!

Очаквайте първия епизод следващата събота на 13-ти май от 20:00 ч., точно след Eklektrik, само по Радио Бинар.

Какво е IDM?

Intelligent Dance Music може да се определи като един спектрален стил в елекронната музика, в който няма ограничения на въображението и в източниците на вдъхновение. Въпреки безбройния избор на звуци, които можеш да сътвориш само с един лаптоп (ако знаеш как), инструментите и тембрите се преплитат безупречно и безпроблемно, дори и провокативно.

Какво е продуцент?

В този поджанр най-важното е така-нареченият продуцент (произлиза от английския термин producer в музикалното производство). Продуцентът е човекът, който буквално преобразява бинарни редици в магия, и няма време да спори с адвокатите на музикални лейбъли и компании къде и с колко голям шрифт да бъде изписано името му върху албума.

В този ред на мисълта предаването “Еклектрик” се различава от повечето други не само в музиката, но и в съдържанието си, защото ще се фокусира предимно върху лицето/лицата, отговорни за продуцирането на самата музика, а не задължително върху изпълнителите.

Защо IDM и “Еклектрик”?

Основно предимство на IDM е голямото разнообразие на този стил. В предаването спокойно съжителстват песни с house, techno, electro jazz, hip-hop, breakbeat или nu-soul звучене, подбрани от IDM продуценти, за които разностилността е интегрална част от звука им. Музиката от този жанр не е комерсиална и популярна, което не значи че не е мелодична и сравнително лесна за възприемане, но със сигурност не и елементарна.

В столичния ефир нито една станция, а и нито една медия в национален ефир все още не предлагат подобен тип звучене.

Фейсбук:

https://www.facebook.com/eklektri4estvo