Бинар Live с “Етнотикс”

11/11/2015

“Етнотикс” участва в мегаспектакъла “Ние българите” на ансамбъл “Чинари” на 24 ноември 2015 г. в зала 1 на НДК с традиционно българско фолклорно съдържание в изпълнение на над 60 танцьори, музиканти и певци.

“Ние българите” залага на динамичния ритъм на тъпана, а от сцената с музикален съпровод “на живо” ще се пренесем в света на българските танци и хора, инструментални мелодии и песни от различните етнографски области на България. Оркестърът за народна музика на БНР и неговият диригент Димитър Христов също ще дадат своя принос с професионалното оформяне на шоуто заедно с дамското вокално трио “Булгарина” и мъжкия квартет “Светоглас”. Хореограф и режисьор на колоритния спектакъл е Асен Павлов, носител на ИКАР за 2015 г. заедно с ансамбъл “Чинари” за спектакъла “Траките”.

Група “Етнотикс”, като част от ансамбъл “Чинари”, е създадена по идея на Асен Павлов през 2014 г. Двамата с именития гъдулар Ангел Добрев, който има две ученички-гъдуларки в групата, създават непозната досега за България визия – квартет гъдулки, вокал, перкусии и соло китара. Премиерата на “Етнотикс” е в спектакъла “Траките” (2014), където те изпълняват музиката към Първа легенда – “Орфей и Космосът”.

В репертоара на групата са включени както традиционни фолклорни произведения, така и съвременни версии на българска основа. Съставът на “Етнотикс” е: Деница Христова – концертмайстор и първа гъдулка, Десислава Тодорова – втора гъдулка, Деница Дончева – трета гъдулка и бек вокал, Латина Буневска – алтова гъдулка, Любомира Павлова – вокал, Александър Кирилов – китара и Калоян Павлов – перкусии.

Binar

от

публикувано на: 11/11/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: