Талантлив, богат, известен… или просто Григор

14/03/2016

Tennis Australian Open 2015

Григор Димитров в последно време е централна новина за всички медии. Нормално, той е най-добрият и успешен български тенисист за всички времена. Напоследък обаче за Гришо акцентите са повече около загубите му (които зачестяват) и за изявите му извън корта (колко селфита си е направил, на кое парти е бил и т.н.).

Всичко това е абсолютно нормално. За известните всичко е интересно. Включително и какво правят извън корта. При Гришо обаче се забелязва една неприятна тенденция – представянето му на корта като че ли минава на заден план.

В турнира от сериите “Мастърс” в Индиън Уелс Григор загуби още в първи кръг след 4:6, 6:3, 5:7 от №58 в света Александър Зверев от Германия. А за играч №23 в световната ранглиста и с (уж) претенции за атака на Топ 10 победите срещу такива съперници са повече от задължителни. Особено в първи кръг на какъвто и да е турнир.

Защо се е стигнало до тази загуба, няма да се задълбочаваме. Ще ви предложим обаче някои по-интересни коментари от Фейсбук в защита и срещу Григор:

Statul Karabaschev: Не, не се самозалъгвайте! С тази безидейна и еднообразна игра, с тази психика не може да спечели. Може да направи само това, което се случи за пореден път- да загуби! Кой може да спечели с подобен вял и неефективен сервиз? Кой може да спечели с такъв жалък ретур? Кой може да спечели с такава пасивна игра на задна линия? Остава ни добре познатата утеха – хотпойнт на деня… чакаме и селфи как каца на летище Маями. Дали ще го чака кака?

***

Ivo Iontchev: Понеже всички сте тенис шампиони, та давате оценки… разбираш ли. Ама вие от всичко разбирате в БГ бе, големи специалисти сте. То затова държавата е на това дередже… понеже има много знаещи, можещи и шампиони.

***

Dani Georgiev: Хора, този изменник на държавата не го мислете, сега ще се отдаде на Никол, ще има време и за селфита, а тенисът му е само между другото, а ние, които преживяваме всяка загуба или победа и стоим до късно сами сме си виновни, ако Григор ни имаше уважение, щеше да играе за купа “Дейвис”, Джокович и Мъри могат, но наш Гришо не…

***

Станимир Киров: Мишки!!!!! Кои от вас са постигнали нещо подобно в своята си област от това измерение ??? Та  да се обяснявате за…!!!! Приемам резултатите и ще го гледам !!!! Импотентни завистници !!!

***

Кирил Жендов: Все по-ярко свети в него звездата ВАЛЕРИ БОЖИНОВ!

Ако на Гришо са му необходими идеи за маркетинг извън тениса, то шефът на спортния отдел към програма “Хоризонт” на БНР Светослав Костов вече му даде, макар и индиректно една такава. Журналистът написа във фейсбука си, че към персонализираните маратонки на Григор на “Найк” в бяло, зелено и червено може да добави и някакъв хасковски оттенък.

Едно е ясно, към Григор винаги ще има големи очаквания и всяка негова загуба ще поражда лавина от коментари. В това да ги приема с усмивка и да ги ползва като допълнителен стимул ще се види и човекът Григор Димитров. Който България харесва с всичките му предимства и недостатъци.

Binar

от

публикувано на: 14/03/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: