За тебе имам кутия, пълна с тайни

27/07/2016

Всеки се ражда с тайна, но не всеки умира с нея. А какво би било, ако можеш да разкажеш на някого тайната си, но напълно анонимно? Възможно ли е да се изповядаш, без да си вярващ? Има ли как да си сигурен, че тайната ти вече е споделена, но никой няма как да узнае, че става въпрос именно за теб?

За Франк Уорън всичко започва през ноември 2004 г. Той принтира картички и ги оставя на знакови места из Вашингтон. Инструкциите са ясни: попълваш и пращаш на конкретен адрес, разкриваш нещо, което си пазел години. Месеци по-късно идеята става viral, а Франк Уорън започва да получава попълнени картички от целия свят (хората ги ксерокопират и изпращат тайно). Postsecret.com се превръща в най-посещавания “рекламен” блог в целия свят.

“Тайните могат да бъдат много различни – могат да са шокиращи, глупави или дори емоционални. Могат да ни накарат да се докоснем до човешкото в себе си или пък до хора, които никога няма да срещнем”, обяснява Уорън.

Когато тайната остава тайна, тя явно е нещо като нож, нещо като цвете, нещо като нищо друго на света. Явно е с вкус на вино от глухарчета, което никой не знае, че си опитал. Явно е някой или нещо, което те е спасило в ръжта.

А после тайната ти се е превърнала в картичка до Франк Уорън. Може би с тази картичка си се извинявал на приятел, че си спал със съпругата му, може би си признал (без да признаваш), че си пропуснал да предложиш брак на любимата си, преди да е починала преди няколко години, а може би казваш на родителите си, че ги обичаш, а е твърде късно.

Не забравяй да отвориш сайта. А после и някоя тайна пред близък човек.

Binar

от

публикувано на: 27/07/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: