Покемони срещу Талисмани в Рио?! Ужас!

04/08/2016

Pokemon_Rio

В последно време светът е обхванат от мания по преследване на покемони. Навсякъде сме заобиколени от млади и стари, които гонят нещо със своите смартфони. Нямаше как манията да не достигне до Рио, където от 5 август започват Летните олимпийски игри (тогава е официалното откриване, иначе футболните турнири вече стартираха).

Само че първите пристигнали спортисти в бразилския мегаполис бяха сериозно изненадани: няма покемони! Причината е, че от “Нинтендо” не са включили Южна Америка и по-конкретно Бразилия в своята карта на популярната игра. Стигна се дотам кметът на Рио да пише официално писмо до японския гигант, за да се появят симпатичните същества и на бразилска територия. “Цял свят идва към Рио, Покемон, ела и ти!”, така написа Паес в своята страница във Фейсбук.

Дали това ще е Олимпиадата на покемоните?

Едва ли, но нека за миг си представим, че наистина тези същества оживеят по залите и терените в Бразилия. Тогава силите на спортистите едва ли биха били достатъчни, за да ги преборят (дори с допинг) – затова би било по-добре да се сформира екип от талисманите на последните няколко издания на олимпийските игри. Както се казва, срещу свръ-естествени сили със свръхестествени сили, които са извън човешкия репертоар.

Ето и кои са всъщност специалните талисмани, които биха се борили срещу заплахата от покемони:

Винисиус и Том, талисманите на Рио 2016.
Винисиус и Том, талисманите на Рио 2016.

Започваме с Винисиус, един от талисманите на Рио 2016. Той е съвкупност от всички типични за Бразилия животни и е роден след експлозията от радост, която обхваща Рио, след като печели домакинството на Олимпийските игри през 2009 г. Силата на този герой е в скачането, тичането и най-вече усмихването, а скритият му коз е възрастта, след като никой не знае на колко години е всъщност, защото не се ръководи от човешкия календар.

Партньорът на Винисиус за игрите в Рио ще бъде Том. Той е специално ангажиран за Параолимпиадата непосредствено след края на основния турнир. Том е магическо създание, което е плод на съвкупност от всички дървета в Бразилия. И той е роден на 2 октомври 2009 г., но на колко години е всъщност, никой не може да определи. Основният коз на Том е главата, като използва доста креативност в действията си и знае всички тайни на природата.

Уенлок и Мандевил съхраняват тайната на Британската империя.
Уенлок и Мандевил съхраняват тайната на Британската империя.

На помощ на Винисиус и Том могат да се притекат Уенлок и Мандевил, които бяха официалните талисмани на Олимпийските игри в Лондон преди четири години. Те са свързани с британската история и съхраняват успешно тайните й. Така че биха били от полза срещу нашествието от покемони.

Петте магически същества от Олимпийските игри в Пекин.
Петте магически същества от Олимпийските игри в Пекин.

Разбира се, към бразилските си братчета, ще се присъединят и симпатичните същества Фува, чието име в буквален превод от китайски означава “кукли за добър късмет”. Както се досещате, те бяха талисманите на Игрите в Пекин през 2008-а, а отделните им имена – Бейбей, Джингджинг, Хуанхуан, Ингинг и Нини, събрани заедно се превеждат като “Добре дошли в Пекин”. Излишно е да споменаваме, че всяко едно от тях притежава скрити сили, а и като китайци познават отлично покемоните от “вражеска” Япония.

Малко помощ и от древна Гърция...
Малко помощ и от древна Гърция…

Към отбора на талисманите накрая могат да се присъединят и Атена и Певос, символите на Игрите в Атина’04. Те са първообраз на атлетите от Древна Гърция, където се зараждат Олимпийските игри и разполагат със сериозна доза мъдрост, която би била от полза на Винисиус и Том.

Binar

от

публикувано на: 04/08/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: