Търсим си президент!

10/10/2016

Търсим, да, но подходящ кандидат няма. Или има прекалено много? Съвсем колегиално и екипно Бинар се събрахме и обсъдихме няколко великолепни кандидатури, както и техните плюсове и минуси за държавен глава. Важно уточнение: те не са родени в Република България, така че реално няма как да се кандидатират за поста. Но какво щеше да се случи, ако…

'

Брад Пит
Плюс: Има харизма и за разлика от много свои предходници, ще изглежда не като настъпена жаба пред други свои колеги. Може да “включи чара” и да пофлиртува фино с някоя първа дама, така че родината ни най-накрая да се изстреля в отбитата на сериозните световни сили.

Минус: Брад, както знаем, в момента си няма първа дама след раздялата с Анджелина Джоли. Което никак не ни харесва и не стои сериозно.

Кийт Ричардс
Плюс: Велик е и всички обичат Ролинг Стоунс (освен онези, които са болни фенове на Бийтълс). Имай предвид, че Кийт е отказал едно време трио с Ерик Клептън и Стиви Рей Воон (R.I.P.) с аргумента: “Като стигнат моето ниво, да ми се обадят!”. Ето такъв президент ни трябва.

Минус: За съжаление, президентският мандат в България не е пожизнен, а си има темпорален статут. А ако Кийт стъпи в длъжност, това трябва да е завинаги…

Стивън Кинг
Плюс: Той е измислял такива ужаси, че няма да бъде чак толкова шокиран, когато трябва да се занимава с онези 240 симпатяги.

Минус: Ако стане президент, ще бъде толкова разочарован, че ситуацията тук е по-хорър от всичките му книги накуп, че вероятно ще се откаже от писането. А ние в никакъв случай не искаме това!

Коби Брайънт
Плюс: Винаги е нахъсан за победа, а и след пенсионирането от активна баскетболна кериера е свободен да вкара няколко сериозни забивки на опонентите си, докато дриблира небрежно с проблемите на родната икономика.

Минус: Държи винаги той и само той да отбелязва, не е отборен играч, а и не ни се иска президентът ни винаги да е в златно или лилаво (базовите цветове на екипа на Лос Анджелис Лейкърс). А, да – не желаем превъзходно копие на Майкъл Джордан за президент. Ако ни трябваше Джордан, щяхме да си го поканим.

Стивън Хокинг
Плюс: Няма да срещне свой колега/опонент дори на половината от интелекта си, така че ще може да постигне практически всичко.

Минус: Инвалидната количка не е проблем, но модулът за вербализиране на мислите на великия учен си е сериозен недостатък, който ще бъде в ущърб на държавната хазна, а всеки премиер жално, но категорично ще възроптае срещу това.

Майк Тайсън
Плюс: Има здрава ръка, пък и така и така вече опозна България…

Минус: Удря здраво, така че вероятността да изпотроши прекалено много президентски бюра е сериозна. Пък и обича да яде уши, което ще доведе до по-скромна чуваемост в родните политически среди, а това вече ще е фатално.

Кралицата
Плюс: Климатът в България ще й допадне значително спрямо вечния дъжд в UK и може именно това да я направи още по-добър владетел. Пък и всеки с корона очевидно ни респектира сериозно тук.

Минус: Монархическата власт е лесна на теория, но изключително сложна на практика. Преди време някои сънародници си търсиха един бивш цар, после откриха, че не е цар, а крал, крал е много и от всички. Време ни е за кралица!

Binar

от

публикувано на: 10/10/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: