Ed is Dead, но не и фламенкото

08/10/2016

Share

×

¡Olé! Festival е първият фестивал у нас за нова музика от Испания и Латинска Америка, организиран от Институт Сервантес-София.

 

Присъствах на първия концерт на фестивала ¡Olé! и бях изумен. Ариадна Кастейанос от Мадрид, която е завършвала музикалния колеж в Бъркли и е свирила с Пако де Лусия, изпълни фламенко на пиано, докато сънародникът й продуцент Ед из Дед избухваше на барабаните, конгите и дръм машините, които почти изцяло го заобикаляха. На 6-ти октомври двамата представиха новия си съвместен проект [MJU:ZIK| в Независим театър София (бивш Модерен), където ще се проведат и останлите 2 концерта. „Чуйте думите, почувствай музиката“ е мотото на фестивала. Може и да не разбрах всички думи, които чух, тъй като испанският ми малко куца, но със сигурност почувствах музиката. Беше нещо ново, изненадващо и опиянително – като летящ трабант.

 

 

Като част от програмата, в 20:00 ч. този четвъртък на 13-ти октомври може да се насладим на най-съществената форма на фламенкото само с помощта на Росио Маркес и нейния удивителен глас, както и китарата на Мигел Ангел Кортес.

 

За финал, на 15-ти октомври Кармен Парис представя проекта си En Sintesis – преглед на музиката на Латинска Америка от традиционните ритми до латино звученето от последните 15 години. Композира, пее и събира в едно най-значимите песни от нейните многократно награждавани 4 диска. Ще е придружена от атрактивно трио кубински музиканти.

 

 

В шоуто в събота още повече конкистадори в електронната музика. Има и изненадки от канадския продуцент Жак Грийн, както и от Джордж Евелин, a.k.a. Nightmares on Wax.

Binar

от

публикувано на: 08/10/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: