Любен Рабчев, който изпълни американската мечта

20/10/2016

Любен Рабчев емигрира в САЩ през 1968-а и прави серия от изключително успешни бизнес начинания, които го превръщат в милионер. Автобиографична му книга “От Калифорния до Стълпище” разказва за всички етапи от развитието на неговата личност и за последните му решения да се завърне в родината и да облагороди едно изоставено парче земя с много любов, знание и според завета на неговите праотци.

“Винаги съм смятал живота си за уникален, исках да го живея (и тогава, и сега – след половин век) така, както аз смятах и смятам, че трябва, а не както някой ми каже, заповяда или принуди. Точно затова – вече тук, в България, реших, че трябва да се върна към спомените си, към преживяното, към предизвикателствата, към полетите и паденията, и най-важното – към непресекналата ми жажда да откривам, да градя, да печеля (но и всички до мен да печелят).

Не се чувствам виновен за нищо. Исках да полетя и да постигна мечтата си. Успях, но с годините в Америка, а и сега, осъзнавам цената. Не финансовата – другата, която плащаш не през банките…

Дългото завръщане е неизбежно, ако прокуденият беглец започне да се „рее между земята и небето“. Да търси спокойствие и смисъл между два бряга – тук и отвъд океана… Освен ако не изгради своя стълба към небето. Парите, богатството и облагите от тях са тук и сега – докато си жив. Но ако след смъртта ти не оставят неизличима следа, те са нищото, което те превръща в нищо след нея.”

Посетихме Любен в неговия винаро-хотелски комплекс “Седем поколения”, за да ни разкаже лично за всичко сторено дотук. Какво ни каза той – научете във видеото.

Binar

от

публикувано на: 20/10/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: