Портрети на греха

14/03/2017

Неотдавна младият фотограф Ивайло Петров презентира серия от фотографии с име “Портрети на срама”. (Срамът беше на спортисти с трофеи в окаяната тренировъчна част на видинската Гребна база.) Негов колега, литовецът Алберт Поцей, обаче е направил една поредица, кръстена от него буквално Cum Shots (няма да превеждам). Аз бих ѝ сложил друго заглавие – “Портрети на греха”. Това е серия от портрети на дами в момента, когато получават оргазъм. И, да, наистина напомня на рекламната сесия за “Нимфоманката” на Ларс фон Триер.

“Една сутрин просто се събудих и знаех, че трябва да направя точно това – че искам да претворя в статични кадри емоцията на жените в този специален момент”, обяснява Поцей. И допълва, че най-трудната част от целия процес е била намирането на подходящи модели, които наистина да се отпуснат пред камера и да позволят той да заснеме толкова интимен за тях момент. Затова и решил да не звъни на професионални модели, а да намери “истински” жени.

“Най-често ми отговаряха, че нямат смелостта да бъдат толкова крайни пред обектива. От двайсетина, които се съгласиха, още пет се отказаха в последния момент, защото аз бях категоричен, че това не трябва да е актьорска игра, а истински оргазъм и трябва наистина да се случи, за да бъде заснет”, разказва фотографът, като твърди, че именно това е реализъм във фотографията.

4PPP

Повече за Алберт Поцей можете да научите тук или от неговата фейсбук страница.

Binar

от

публикувано на: 14/03/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: