3-дневен фест в памет на Димитър Воев този уикенд

17/10/2017

воев фест 660Тридневен ъндърграунд фестивал в памет на Димитър Воев, легендарният фронтмен на Нова Генерация, Кале, Воцек и Чугра – ъндърграунд групи от края на авторитарния социализъм и началото на прехода, ще се проведе от 20 до 22 октомври в София.

Фестивалът “Улица Нов Живот – Вход Б”, с препратка едновременно към песен на Кале и албум на Нова Генерация, се прави от фенове на Воев за фенове на Воев и е по повод 25-годишнината от смъртта на поета и музиканта.

Първият фестивален ден ще включва литературен пърформънс, прожекция, откриване на фото изложба и диджей сет от 19:00 ч. във Фабрика Автономия на ул. „Цар Самуил“ 149.
Фотографската листа включва имената на Вероника Петрова, Румен Димитров, Методи Лицев, Христина Нестерова, Камен Горанов и Велислава Кирилова. Сред участниците в литературната част са Бистра ВеличковаПетър ЧуховИван Димитров, Райчо Ангелов, Велина Минкоф, Калоян Праматаров, Димитър Илиев, Надежда Московска, Галар, Борис Бъндев и Галина Лачева. Арт филмите за прожекцията са на режисьорката Биляна Кирилова, а музикалното оформление – на DJ Gothprince.

димитър воев 660

Бинар ще излъчва на живо втория и третия ден от фестивала, които ще дадат възможност за изява на поне 14 музикални групи, двама диджеи и редица изтъкнати художници в пространството на Underground Gallery на ул. „Владайска река“ 4.

Изложбата, която ще се открие на 21 октомври от 18:00, ще представи специално подбрани творби на Димитър Яранов, Артур Панов, Пенко Скумов, Росен Тошев, Войн де Войн, Дана и Момчил Генов. След нея  на сцената ще се качат музиканти като Проект Димитър Воев, Мефисто, Жълти стъкла, Психобагажник, НормалноИлко Биров, Ретроспекция, както и djsupermax.

На 22 октомври  почитта си към Димитър Воев ще отдадат и Абсолютно начинаещи, ЛаТекст, ПънкиБлуз, Глас народен, Лоши петли, Тимо и Любо, Froyd, с подкрепата на DJ BoriS и светлинния пърформънс на Ани Георгиева. Не са изключени и изненади.

Отличително за събитието е, че е с напълно идеални цели. Според анонса на самоорганизираната за него общност, в названието на “Улица Нов Живот – Вход Б” Б е не като Билет, а  като “Безнадеждност моя любима” (песен на Воев) и като Безкористност. Затова за покриване на транспортните разходи на гост участниците от други градове се разчита на солидарни дарения, които могат да бъдат направени по следните начини:

– дарителска акция в epay.bg;
– дарителски кутии във Фабрика Автономия и Underground Gallery в часовете, когато са отворени за събития и по време на самия фестивал;
– солидарна продажба на дискове, дарени от AON Records – чрез Фейсбук събитието на феста и във Фабрика Автономия;
– солидарна продажба на афишите на феста – чрез Фейсбук събитието и по време на феста;

както и на подгряващото парти за феста в бар The Muse на 19 октомври.

От феновете за феновете на Воев 25 години след него. Ние сме Нова Генерация завинаги.

Следете фейсбука на Бинар за точните часове на излъчване от програмата на феста.

 

Binar

от

публикувано на: 17/10/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: