Shafiq Husayn – The Loop

04/04/2019
Този албум се появи като дългоочакван годеж и нямам търпение да го консумирам. Shafiq Husayn е жител на Лос Анджелис, един от любимите ми продуценти и една трета от легендите Sa-Ra, които са кръстниците на този звук. Отговорен е за голяма част от продукцията в “New Amerykah Part One” на Erykah Badu, самоопределя се като “world sampler” и е довел огромното си семейство за “The Loop”, който излезе на двадесет и девети март. Албумът е пътешествие между соул, хип-хоп и джаз, миксирани с изключително майсторство и завидна креативност, за да се превърне в едно от най-силните оръжия на нео-соул движението.
“The Loop” има и картина за всяко парче, дело на Tokyo Toyama, който работи успоредно със Shafiq и определено допринася за сочното усещане на този запис. Гостите са сбъдната мечта: Thundercat, Flying Lotus, Erykah Badu, Bilal, Miguel Atwood-Ferguson, Kamasi Washington, Chris ‘Daddy’ Dave, Eric Rico, Coultrain, Computer Jay, Jimetta Rose, Om’Mas Keith, Kelsey Gonzalez, I-Ced, Hiatus Kaiyote, Robert Glasper, Anderson Paak, Sunny Bey, Nia Andrews, Joseph Leimburg, Camille Martinez, Seven Davis Jnr, Jose Rios, Julian Lee, Itai Shapiro, Vicky Nyguen, Ivory Turner, Brian Hargrove, Om’Mas Keith, Dave Otis, Wes Singerman и още.
Все едно създаването на албума е било около това на “Voodoo”, “Mama’s Gun”, “Like Water For Chocolate” и въобще, всичко на колектива Soulquarians записано в Electric Lady Studios. “The Loop” ще звучи актуално и след двеста години защото мястото на Shafiq Husayn е в космоса до Валя Балканска.

 

 

Боряна Божилова

от

публикувано на: 04/04/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: