Група Jeremy? е големият победител на юбилейното издание на конкурса “Пролет 2019” на БНР

23/05/2019

На галаконцерт в първо студио на Българското национално радио бяха връчени наградите от 50-ия юбилеен конкурс за нова българска поп и рок песен “Пролет 2019”.

 

Голямата награда на селекционния екип и участие във фестивала „Евросоник“ в Грьонинген, Холандия, спечели групата Jeremy? с песента си Day After Day по музика на Ерсин Мустафов и Ташо Колев и текст на Ерсин Мустафов и Гергана Нойкова. Jeremy? получиха е първата награда на журито и наградата на музикалната и журналистическата гилдия.

 

Специалната награда за участие в тазгодишното издание на Радио Парк фест, който ще се проведе през юни, спечели група IVA.

 

Слушателите на Българското национално радио отличиха Saint Electrics и песента им Inside my dream.

 

Конкурсът “Пролет” е създаден през 1970 г. и вече няколко десетилетия популяризира творчеството на българските музиканти.

 

„Беше вълшебна вечер за нас“, сподели днес пред БНР Ерсин Мустафов от Jeremy?.“Много изненадващо, за първи път ни се случва нещо подобно – взехме три награди от самия конкурс, присъдени от три различни комисии“, добави той в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

 

Освен участие във фестивала „Евросоник“ в Грьонинген, Холандия, Jeremy? Спечели първа награда на журито и наградата на музикалната и журналистическата гилдия, посочи Мустафов.

 

„Това е много вълнуващо, направо сме без думи и много, много трогнати“.

 

Ерсин Мустафов посочи, че в конкурса са участвали много добри изпълнители и много хубави песни. „Чудехме се дали имаме шанс за някаква награда… и е много изненадващо да получим три награди, може би най-стойностните в целия конкурс“, каза той и поздрави всички участници в конкурса „Пролет“.

 

За песента победител – Day After Day, Ерсин Мустафов разказа, че е „пазена песен, специално за конкурса, написана може би преди година. Първо по нея било работено в Каварна, където в много красива театрална зала е записана демо версия. „След което започна едно много дълго записване на самата песен в продължение на няколко месеца, защото искахме да стане много, много добра“, добави той.

 

Боряна Божилова

от

публикувано на: 23/05/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: