257 podcast

257 podcast

2 водещи

5 минути

7 секунди за първо впечатление

„257 podcast“ e подкастът за личностно и кариерно развитие на БНР, отличен с наградата PR Приз за 2021 и 2022-ра година.

Автори са журналистът и водещ от Радио София Катя Василева и международният консултант по бизнес етикет и протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева.

„Питър Дракър е казал: „Ние прекарваме много време да учим лидерите какво да правят. Не отделяме достатъчно време да научим лидерите какво да спрат“.

В нашия подкаст ние решихме да говорим именно за това какво трябва да спрем да правим. Всички знаем, че хората на високи позиции, а и не само, имат поведенчески дефицити. Най-актуалните качества, които развиват днес успешните лидери, са кураж, дързост, доверие, принадлежност и благодарност.

Най-съществените проблеми, които споделят лидерите от челните позиции във всички сфери на бизнеса, се дължат на отчужденост, липса на обратна връзка, страх да не изостанат сред бързите промени и нуждата от ясна цел.

Когато срамът се превърне в стил на управление, съпричастността умира. Ако изключим провала като възможност, можем да забравим за лидерството, креативността и новаторския подход. В тази връзка ние говорим за промяна в поведението, което ще спомогне за личностното и кариерното ни развитие,“ разкриват оригиналния подход на „257 podcast“ двете водещи.