Макар пандемията да се настани в живота ни, правилата на масата по един или друг повод остават същите.
В днешната глобална икономика атмосферата е изключително конкурентна и усъвършенстването на маниерите на маса е абсолютна необходимост, независимо дали правим бизнес тук или по света. Добрите маниери са най-важната квалификация на днешните професионалисти. Съществена част от тях е поведението на масата.
Какво е важно да знаем:
- ако сме поканени на коктейл или пък на официална делова вечеря – като например това, че коктейлите са с продължителност два часа и да, можем да отидем първи, но не и да си тръгнем последни, колкото и да ни е приятно;
- на официална делова вечеря пък домакинът е този, който определя продължителността й.
До края на вечерята обаче има много време. Как да разберем кога тя е приключила, кой първи си тръгва, къде се слага салфетката и къде е мястото на мобилния ни телефон, който иначе вече е като продължение на ръката ни?
За всичко това разказват журналистът Катя Василева и международният консултант по бизнес етикет, протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева в 47-ия епизод на отличения с наградата PR Приз 2021″ 257 podcast“.