В този епизод на Изотопия сме готови да отговорим на екзистенциални въпроси от типа: какво е умами и защо го наричат „кулинарен кокаин“? Точно така, ще раздаваме стимуланти за мозъка, но консумирайте с мярка и за удоволствие.
В сезона на туршиите, веднага след вселенския празник на корейското кимчи, ще разберем още:
🍽️ Коя зимнина психира?
🍽️ На кого не се цепи басма в мазето?
Но може ли нещо да ферментира в стомаха, ако не го полеем с блага огнена вода? Не може, ще се убедим от гостите ни от Музея на ракията! Ивайло Жеглов и Илияна Дановска ще ни разкажат може ли да се вари ракия от мляко и ще пием ли маутай от метлата на Баба Яга на предстоящия Rakia & Spirits Fest в София.
И ако историите за умами туршия и ракия в Изотопия са събудили апетита ви, резервирайте маса и в социалните мрежи:
Фейсбук: www.facebook.com/IzotopiaBNR
Инстаграм: www.instagram.com/izotopia_horizont
Уеб: https://bnr.bg/horizont/izotopia/broadcast