xmas-logo
АРХИВПодкастЕпизод

Какво ще ядем след 20 години?

понеделник, 11 юли 2022, 08:00

Размер на шрифта

Автор: Таня Балабанова   До 2050 година се очаква населението на планетата да достигне 10 милиарда. Според прогнозите човечеството ще се нуждае от поне 50% повече протеини, за да покрива хранителните си нужди. Задава ли се революция в храните?   Какви са предизвикателствата, пред които сме изправени? Има ли алтернативи и каква е ролята на технологиите в глобалната хранителна верига? Или с други думи - какви храни ще консумираме след 20 години - ще научите от епизода подкаста на БНР Green Deal BNR 2022.   Участват:   ✅ Кремена Дервенкова, съпредседател на Асоциацията на производителите и преработвателите на насекоми в България   ✅ Радостина Гънчева, главен асистент в Аграрния факултет на Тракийския университет   ✅ Асим Адемов, евродепутат   ✅ Румяна Грозева, изпълнителен директор от Агенцията за регионално икономическо развитие и Европа Директно, Стара Загора   ✅ Свилен Младенов, експерт по автоматизирано земеделие