Автор: Таня Балабанова
До 2050 година се очаква населението на планетата да достигне 10 милиарда. Според прогнозите човечеството ще се нуждае от поне 50% повече протеини, за да покрива хранителните си нужди. Задава ли се революция в храните?
Какви са предизвикателствата, пред които сме изправени? Има ли алтернативи и каква е ролята на технологиите в глобалната хранителна верига? Или с други думи – какви храни ще консумираме след 20 години – ще научите от епизода подкаста на БНР Green Deal BNR 2022.
Участват:
✅ Кремена Дервенкова, съпредседател на Асоциацията на производителите и преработвателите на насекоми в България
✅ Радостина Гънчева, главен асистент в Аграрния факултет на Тракийския университет
✅ Асим Адемов, евродепутат
✅ Румяна Грозева, изпълнителен директор от Агенцията за регионално икономическо развитие и Европа Директно, Стара Загора
✅ Свилен Младенов, експерт по автоматизирано земеделие