257 podcast

Кажи ми искам ли да те слушам

Пусни

Начинът, по който изглеждаме и това, което излъчваме са именно онова, което създава първото впечатление за нас самите. Иначе казано онези седем секунди, в които дори нямаш време да проговориш, а отсрещната страна вече знае дали иска да те слуша или не.

 

Седемте секунди включват: 55% външен вид и език на тялото, 38% глас – тембър, интонация, диалект и 7% думи.

 

Факти от живота – хора с по две висши образования, изключителни професионалисти в своята област, когато заговорят на диалект, не могат да успеят в кариерата така, както други, които нямат чак толкова силни страни, но не говорят на диалект.

 

За езика на тялото най-важна от всичко е усмивкатаизраз на нашата приветливост. Много хора, вероятно го правят несъзнателно, но поддържат сериозно изражение на лицето си, сякаш имат лукче в устата. И тук подсъзнанието ни ни предупреждава как да подхождаме с такива хора и дали изобщо да се занимаваме с тях.

 

Според психолозите, за да се промени първото впечатление са необходими две години. Двете години, прекарани вкъщи по време на COVID- 19 промениха възприятията ни и начина ни на мислене и това е още едно доказателство.

 

Непълноценното общуване, седенето пред компютрите и телефоните, забавеното вземане на решения се отразиха и на поведението ни.

 

🎧 И още за елементите на доброто впечатление, жокерите за тяхното използване и защо не трябва да ги подценяваме, слушайте в новия епизод на отличения с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022 257 podcast с водещи Катя Василева и Кристина Крънчева

 

Очакваме и Вашите въпроси, предложения за теми, споделен личен опит и вдъхновяващи истории за лидерство, а защо не и за провала като стъпка към успеха на 257@bnr.bg. Разкажете ни ги и бъдете наш гост в 257 podcast.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: