Начален удар 2023

Дора Рангелова за Кузманов, Димитров, Пиронкова и Били Джийн Кинг къп

Пусни

В епизод 23 на тенис подкаста на БНР „Начален удар“ гостува Дора Рангелова. Тя е бивша професионална тенисистка, а сега е спортен директор и главен треньор на Тенис клуб Локомотив (Пловдив). Капитан е на отбора за Фед къп, сега Били Джийн Кинг къп от 2008 година. Рангелова е майка на втората ни ракета Димитър Кузманов.

„Много съм радостна и за двамата ни (най-добри) тенисисти. Григор показа изключителна игра и мисля че възвръща спортната си форма от преди няколко месеца. Същото важи и за Мико, аз имах удоволствието да бъда с него в Барселона, когато спечели първата си титла от чалънджър. И съм радостна, че той показва игра, която е достойна за АТР турнирите и това може само да ни радва“, коментира тя успехите на Димитров и Кузманов в последните седмици.

Тя призна, че е имала колебания дали синът й може да успее в тениса, но нещата са възможни, когато си трудолюбив и упорит. Дора Рангелова пожела на Кузманов, който вече е в Перу за участие в турнир, да сбъдне мечтата си да влезе в първата стотица на световната ранглиста.

В подкаста ще чуете:

  • Как изненада приятно майка си Кузманов в ефир?
  • Защо Рангелова не е искала синът й да играе тенис?
  • Какво е да играеш срещу Крис Евърт?
  • Ще покани ли Дора Цвети Пиронкова в националния отбор?
  • Какво мисли тя за младите таланти в тениса?
Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: