257 podcast - Елица Виденова

Елица Виденова – главен лингвист на Google за България

Пусни

Главният лингвист на Google за България Елица Виденова е ководещ на Катя Василева в новия епизод на отличения с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022 257 podcast

 

Тя определя себе си като една най-обикновена отличничка, но с повече характер. Започнала професионалната си кариера в БНР през 2000-та година, днес името на Елица стои зад много стойностни проекти, най-вече в сферата на изкуството и културата, включително на някои от най-популярните филми през последната година, като “Рибена кост” на Драго Шолев, “Януари” на Андрей Паунов, “Записки по едно предателство” на проф. Георги Дюлгеров.

 

Завършила е английска филология в СУ “Св. Климент Охридски”, учила e Право в НБУ. Стипендиант е на проф. Александър Шурбанов в Университета Роухемптън в Лондон и е част от така наречения Роухемптън клуб. Днес Елица е и главен лингвист на Google за България.

 

✅  Какво означава това и защо е важно?

✅  Защо толкова държат на чистота на езика световните технологични гиганти?

✅ Къде ще остане лингвистиката при наличието и скорострелното развитие на ChatGPT?

 

И още:

 

🎯 Как отличниците организират времето си, за да са винаги успешни и какво най-много ценят като личностни качества световните компании – лидери?

 

🎧▶️ Отговорите са в новия епизод на257 podcast.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: