Автори:

Лъчезар Вълев, Константин Мравов

Из пъстрия свят на индонезийската кухня

понеделник, 2 юни 2025, 10:00

Размер на шрифта

Из пъстрия свят на индонезийската кухня в Изотопия   Над 17 500 острова, 34 провинции, повече от 270 млн. души - четвърто място в света по население, разделено в поне 300 етнически групи, шест религии, храмове, архитектурни и природни забележителности, природа. Индонезия грабва, пленява и очарова не само с културата и разнообразието си, но и със своята кухня. Именно тя е във фокуса на този епизод на подкаста на Изотопия. В този пъстър свят ни въвежда една индонезийка, която повече от 30 години живее в България. Името й е Рианти Нур Айни или просто Яти. Вече доста време тя забърква традиционни гозби от родния остров Ява в нейния индонезийски ресторант в центъра на София.   На вашето внимание - интервю за тайната на зелените палачинки, местния вариант на шкембе чорба от Джакарта и други екзотики. Чуйте Яти в епизода "Из пъстрия свят на индонезийската кухня" на Изотопия, която започва историята с идването си в България.   Последвайте Изотопия и в социалните мрежи: Фейсбук: www.facebook.com/IzotopiaBNR Инстаграм: www.instagram.com/izotopia_horizont Уеб: https://bnr.bg/horizont/izotopia/broadcast