Изотопия: Из пъстрия свят на индонезийската кухня

Из пъстрия свят на индонезийската кухня

Пусни

Из пъстрия свят на индонезийската кухня в Изотопия

 

Над 17 500 острова, 34 провинции, повече от 270 млн. души – четвърто място в света по население, разделено в поне 300 етнически групи, шест религии, храмове, архитектурни и природни забележителности, природа. Индонезия грабва, пленява и очарова не само с културата и разнообразието си, но и със своята кухня. Именно тя е във фокуса на този епизод на подкаста на Изотопия. В този пъстър свят ни въвежда една индонезийка, която повече от 30 години живее в България. Името й е Рианти Нур Айни или просто Яти. Вече доста време тя забърква традиционни гозби от родния остров Ява в нейния индонезийски ресторант в центъра на София.

 

На вашето внимание – интервю за тайната на зелените палачинки, местния вариант на шкембе чорба от Джакарта и други екзотики. Чуйте Яти в епизода „Из пъстрия свят на индонезийската кухня“ на Изотопия, която започва историята с идването си в България.

 

Последвайте Изотопия и в социалните мрежи:

Фейсбук: www.facebook.com/IzotopiaBNR
Инстаграм: www.instagram.com/izotopia_horizont
Уеб: https://bnr.bg/horizont/izotopia/broadcast

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: