Радио Пловдив

 

Радио Пловдив, което е част от Българското национално радио, прозвучава за първи път в ефир през 1955-а година. Днес екипът реализира 24 – часова програма, която освен в ефир, от март 1998 година, може да бъде слушана и онлайн.

Политематичната информационно-музикална програма е насочена към маскимално широка аудитория. Като обществена медия Радио Пловдив поднася на своите слушатели и читатели отговорно и по най-бързия начин точна, достоверна и обективна информация, осигурява в новините и информационните предавания разнообразие от гласове и гледни точки на всички участници в публичния дебат. Създава също така публицистични /образователни, културни, /развлекателни и музикални предавания.

Ефирният район на покритие на Радио Пловдив включва Пловдивска, Пазарджишка и Смолянска области, затова Радио Пловдив се стреми да развива в  своята програма регионализма, като се фокусира по-обстойно върху проблемите на местните общности.

Като информационно радио наш приоритет са новините. Ядрото на програмата на Радио Пловдив се формира от  информационните предавания – утринното „Точно днес“, следобедното „Ден след ден“ и „Антена спорт“.

Екипът е колективен носител на наградата “ПЛОВДИВ” за журналистика.

Към сайта на Радио Пловдив