Green deal Euranet Plus BNR 2023 Podcast

Green Deal BNR 2023 Podcast

БНР представя Green Deal Podcast – проект, който се изпълнява от консорциума на европейската радиомрежа “Евранет+”, подкрепен от Европейската комисия.
Oчаквайте епизодите на подкаста – достатъчно дълги и шарени – да говорят за т.нар. “зелена сделка”, но не по бюрократичния език на Брюксел, а през гледната точка на младите хора и това, което те искат да видят и да направят от своето бъдеще.

С грижа за бъдещето на планетата Земя – подкаст поредицата Green Deal / Зелената сделка 2023 продължава започналия през 2021 пилотен проект на Евранет+, чиято цел е да покаже какви са конкретните перспективи за ефективното въздействие на т.нар. Зелената сделка върху гражданите на Европейския съюз през погледа на потребителите и тяхната гледна точка.
В 18-те епизода за 2023 ще ви срещнем с хора, които се вълнуват от темата, правят активни действия, за да противодействат на климатичните промени и ангажирано задават истинските въпроси или пък търсят решения.
През техните очи и ръце виждаме как зелените политики са важни за тях и какво трябва да се промени. Подкаст поредицата се прави от български автори на различните радиопрограми и радиостанции в групата на БНР в редакционно сътрудничество с международния консорциум Евранет+: европейската радиомрежа.