Green deal Euranet Plus BNR 2023 Podcast

Green Deal Podcast

БНР представя Green Deal Podcast – проект, който се изпълнява от консорциума на европейската радиомрежа Euranet Plus, подкрепен от ЕК.

Oчаквайте епизодите на подкаста – достатъчно дълги и шарени – да говорят за т.нар. зелена сделка. Няма да използваме бюрократичния език на Брюксел. Ще ви представим гледната точка на младите хора.
Какво искат да видят и да направят от своето бъдеще.

С грижа за бъдещето на планетата Земя – подкаст поредицата Green Deal / Зелената сделка 2023 продължава започналия през 2021 пилотен проект на Евранет+. Целта – да покаже какви са конкретните перспективи за ефективното въздействие на т.нар. Зелена сделка върху гражданите на ЕС през погледа на потребителите и тяхната гледна точка.

В 18-те епизода за 2023 ще ви срещнем с хора, които се вълнуват от темата, правят активни действия, за да противодействат на климатичните промени. Те са ангажирани със задаване на истинските въпроси и търсене на ефективни решения. През техните очи и ръце виждаме как зелените политики са важни и какво трябва да се промени.

Подкаст поредицата се прави от български автори на различните радиопрограми и радиостанции в групата на БНР в редакционно сътрудничество с международния консорциум Евранет+: европейската радиомрежа.