Слушай

Хлапета

Музикален редактор

Елиана Захариева е музикален редактор в програма „Христо Ботев“. Завършила е ДМУ“Любомир Пипков“ със специалност пиано и ДМА“Панчо Владигеров“ със специалност хорово дирижиране. Обича музиката, която е качествена. Или, както казваше големия джаз пианист и композитор Джо Завинул : „ Има хубава музика и от другия тип!“ Ние няма да ви предложим от „другия тип“! Слушайте ни и се забавлявайте!

Редактори

Ирина Вълчанова, Калина Колева и Виолета Димитрова – създатели и водещи на детското предаване по програма „Христо Ботев“, „Хлапета .BNR“ . Подготвяме за вас приказките в рубриките „Събуди ме с приказка“ / всеки делничен ден от 6.50 часа /, „Време за приказка“ / всеки делничен ден от 18.20 часа / и „Ранобудно петленце“ / всяка сутрин, по програма „Хоризонт“/.

В детския музикален канал, можете да слушате песни за деца от всякакви жанрове и на всички езици. Първоначално по-голямата част от песните са от български композитори и изпълнители. Тенденцията е да увеличаваме фонда на БНР и нашата програма с музика за деца от цял свят.

Тук ще откриете и приказки от цял свят – народни и от любими детски автори като Доналд Бисет, Джани Родари, Ръдиърд Киплинг, Астрид Линдгрен, Ран Босилек, Елин Пелин, Светослав Минков и много други. Наред с тях, можете да чуете и приказки, написани от деца, участници в Националния конкурс за детско литературно творчество „Искри“ – най-старият и авторитетен конкурс за деца в България. Приказки от деца очакваме и на имейл: hlapeta@bnr.bg – най-добрите сред тях, ще можете да откриете тук, в детския канал .