Изотопия представя епизода „Нови кулинарни изобретения“
В този епизод ви представяме няколко нови български кулинарни изобретения. Утре ще са по рафтовете, днес са в „Изотопия“ – дезодорант за храна с 3 вкуса, желирани мечета с кофеин, масло със самардала и рибено джърки. Техни изобретатели са Димитър Пасков, Андония-Филомена Цървенкова, Александър Шопов и Искрен Йорданов.
Възпитаниците на Висшето училище по мениджмънт във Варна / Culinary Arts Institute / и създатели на тези иновативни кулинарни продукти разказват:
🔪 Как кулинарията влиза в живота на младите изобретатели?
🔪 Как се стига до създаването на желирани мечета с вкус на кофеин?
🔪 Как възниква идеята за дезодоранти, които подобряват качествата на храната?
🔪 Какво представлява рибеното джърки и защо Александър измисля такъв продукт?
🔪 Копнежът към домашния уют и вкусът от детството ли са дали тласък за идеята на Искрен Йорданов да създаде масло със самардала и защо избира точно тази подправка, с какво я е комбинирал?
👩🏻🍳 Въпреки крехката възраст, на която са нашите кулинарни изобретатели, те имат дълъг натрупан стаж в далечни страни и ресторанти със звезди Мишлен. Ще разберем какви качества са необходими, за да получат възможност за работа в тях.
Чуйте епизода на Изотопия: “Нови кулинарни изобретения“ на binar.bg
Каним ви на парти и в социалните мрежи:
Фейсбук: www.facebook.com/IzotopiaBNR
Инстаграм: www.instagram.com/izotopia_horizont
Уеб: https://bnr.bg/horizont/izotopia/broadcast