Изотопия: Нови кулинарни изобретения

Нови кулинарни изобретения

Пусни

Изотопия представя епизода „Нови кулинарни изобретения“

 

В този епизод ви представяме няколко нови български кулинарни изобретения. Утре ще са по рафтовете, днес са в „Изотопия“ – дезодорант за храна с 3 вкуса, желирани мечета с кофеин, масло със самардала и рибено джърки. Техни изобретатели са Димитър Пасков, Андония-Филомена Цървенкова, Александър Шопов и Искрен Йорданов.

 

Възпитаниците на Висшето училище по мениджмънт във Варна / Culinary Arts Institute / и създатели на тези иновативни кулинарни продукти разказват:

 

🔪 Как кулинарията влиза в живота на младите изобретатели?

🔪 Как се стига до създаването на желирани мечета с вкус на кофеин?

🔪 Как възниква идеята за дезодоранти, които подобряват качествата на храната?

🔪 Какво представлява рибеното джърки и защо Александър измисля такъв продукт?

🔪 Копнежът към домашния уют и вкусът от детството ли са дали тласък за идеята на Искрен Йорданов да създаде масло със самардала и защо избира точно тази подправка, с какво я е комбинирал?

 

👩🏻‍🍳 Въпреки крехката възраст, на която са нашите кулинарни изобретатели, те имат дълъг натрупан стаж в далечни страни и ресторанти със звезди Мишлен. Ще разберем какви качества са необходими, за да получат възможност за работа в тях.

 

🎧 Чуйте епизода на Изотопия: “Нови кулинарни изобретения“ на binar.bg

 

Каним ви на парти и в социалните мрежи:

Фейсбук: www.facebook.com/IzotopiaBNR

Инстаграм: www.instagram.com/izotopia_horizont

Уеб: https://bnr.bg/horizont/izotopia/broadcast

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: