257 podcast - Как да поднасяме и приемаме подаръци

Как да поднасяме и приемаме подаръци

Пусни

Поднасянето, приемането и разопаковането на подаръци е същинско изкуство. Не е достатъчно просто да изберем подходящ подарък. Нужно е да знаем и в какъв вид и как да го поднесем. Много важна е опаковката на подаръка. Тя е част от него. Неопакованият подарък е израз на небрежност и немарливост. Липсата на опаковка омаловажава не само самия подарък, но и ритуала на подаряването.

 

Най-учтиво е да поднесем подаръка лично, непринудено и естествено.

 

Неуместно е и да скромничим при подаването на избрания подарък: “Ама това е дреболия, толкова е малко, че ми е неудобно да ти го дам…”.

 

Но не бива и да възхваляваме подаръка си, изтъквайки неговите качества, че и цената: “Нали е прекрасен? Обикалях много, за да го намеря…“.

 

Винаги трябва да приемаме подаръците любезно и с благодарност, независимо от това какво мислим за подаръка или за приносителя му.

 

И още за изкуството на поднасянето и приемането на подаръци, слушайте в 45-ия епизод на отличения с наградата PR Приз 2021“ 257 podcast“.

 

Водещи са Катя Василева от Радио София и международният консултант по бизнес етикет, протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева.

 

А в следващия епизод очаквайте – какви са подходящите  корпоративни подаръци.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: