257 podcast с Валери Йорданов: Каквото и да стане, небосклонът няма да падне

Валери Йорданов: Каквото и да стане, небосклонът няма да падне

Пусни

Валери Йорданов, с чийто личен пример за проявен кураж, уязвимост и решителност се срещате в този епизод на отличения с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022 „257 podcast“ с водещи Катя Василева и Кристина Крънчева.

 

Десет години след режисьорския си дебют в киното с филма „Кецове“, новият филм на Валери Йорданов „Шекспир като улично куче“ вече е с 6 награди „Златна роза“ и това е само началото. В книжарниците е първата му книга – сборникът от кратки разкази „Гризачи“.

 

„Това, в което се вглеждам най-често са чешитите. Виждаш, че са неразбрани и в ъгъла на живота. А на мен са ми много симпатични, защото носят тяхната си естественост, която днес рядко виждаме“, казва още Валери Йорданов и добавя: ‘Предполагам, че и аз съм чешит“.

 

Вярва в истинската връзка между хората и в децата, които могат да го разсмеят и разплачат, и само заради които е готов на компромис. Определя куража като нещо много симпатично, което го връща точно към онова хлапе с плувката. Казва, че може да се счупи от несправедливост и загуба.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: